Patrik Johansson om provspelarna

Ifkmalmo.com lät IFK Malmös tränare Patrik Johansson bedöma de provspelarna som har varit med både under veckans träningar och i lördagens match.

Fredrik Görefält: – Han har tagit sig efterhand och vuxit under veckan, han har trots allt varit skadad i 2,5 månad. Annars är han en väldigt bra mittback som nästan alltid är på rätt plats. Det syntes dock idag (läs lördag) att han fortfarande är lite ringrostig.

Gunej Ajdin: – En forward som har väldigt bra teknik och spelsinne. Han lyckades hitta en hel del passningar i löpning, men även om han var väldigt bra i matchen har det varit både upp och ner under veckan.

Jörgen Nilsson: – Jörgen började veckan bra och var väldigt aktiv på träningarna. I slutet av veckan hade de tuffa träningspassen tagit ut sin rätt och han såg tröttare ut. Han är annars en väldigt löpstark forward/innermittfältare med bra spelsinne. Man kan säga att han är lite av en Håkan Mild-typ som är lite överallt, en tvåvägsspelare. I matchen hade han en del avslutningslägen som han inte lyckades sätta, men annars är han en väldigt stark spelare även fysiskt.

Marcus Emilsson: – Han började skapligt, men har tappat efterhand. I slutet av veckan har han också varit sjuk, vilket såklart har präglat hans spel. Han är annars en väldigt kvick mittfältare med en bra vänsterfot och kommer att få en ny chans att träna med oss torsdag-fredag nästa vecka.

Niclas Öberg: – En allround forward som är bra på att ta emot bollen, arbeta med fötterna och att utmana. Han är en aggressiv forward som har en skaplig teknik. Dock hade han väl inte direkt sin bästa dag idag (läs lördag), vilket han också själv höll med om.

Simon Jacobsson: – En teknisk, kvick yttermittfältare, som hade en väldigt jobbig start på veckan. Men efter att han vant sig vid konstgräset och vårt höga tempo såg det riktigt bra ut torsdag-fredag. Det är svårt att säga så mycket om hans insats i matchen, eftersom han ganska tidigt fick ett skavsår som gjorde att det tog emot. Annars är det en väldigt spelskicklig spelare som har en god framtid framför sig om han bara får tuffare träning.