Fischbein lämnar "di gule" för TFF

Fem år i den gula tröjan fick räcka för IFK Malmös Eric Fischbein. På lördagskvällen blev övergången till Superettankollegan Trelleborgs FF klar.

– Det är givetvis tråkigt att han lämnar, vi hade gärna haft honom kvar, men känner han att han behöver en nytändning ska vi inte sätta emot, säger Bo Cronqvist, styrelseledamot i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

191 matcher och 24 mål hann Eric Fischbein med på fem säsonger i IFK Malmö. 2001 blev han vald till Superettans bäste spelare av tränarna, men 2002 var inte lika roligt.

– Nej, jag vet att jag kan prestera mycket bättre. Inget ont att säga om Patrik Johansson men Ulf Larsson ville verkligen ha mig och det känns såklart extra inspirerande. Därför är det ingen tvekan om att det var rätt beslut att lämna för TFF, förklarar Eric Fischbein.


Eric Fischbein lämnar IFK Malmö för Superettankollegan Trelleborgs FF.

Kontraktet i Trelleborgs FF är till att börja med på ett år men Bosse Cronqvist tror inte att det är omöjligt att Eric Fischbein på något sätt kommer tillbaka till klubben i framtiden.

– Detta var Erics sista riktiga chans till en flytt. Eftersom han är gul ända in i själen utesluter jag heller inte att han kommer tillbaka i någon form.

Därmed är det klart att fem spelare lämnar IFK Malmö inför det tredje året i Superettan: Baskim Sopi (Enköpings SK), Eric Fischbein och Jimmi Olsson (Trelleborgs FF), Mats Wejsfelt (Babelsberg, Tyskland) och Patrik Larsson som blir spelande tränare i Charlo.

– Men det är inget att oroa sig för. Tre av spelarna hade vi räknat med skulle lämna, dock inte Eric, men det ska nog bli bra, vi har en del nytt på gång, betonar Cronqvist.