Bjärred skrällde mot IFK Malmö

Superettanlaget IFK Malmös medverkan i Skånecupen fick ett hastigt men mindre lustigt slut när Bjärreds IF något överraskande besegrade gulingarna med 3-2 i en dramatisk åttondelsfinal.

– Visst var det oväntat, men Bjärred är ett bra inomhuslag och var faktiskt bättre än vad vi var den här gången, sade IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Annars började allt planenligt för IFK Malmö. Efter stabilt spel besegrade man BK Näset (3-0) och Malmö UFS (4-1) i gruppspelet samt BK Flagg (6-0) i sextondelsfinalen.

– Så långt såg det bra ut, tyckte faktiskt att vi spelade väldigt bra mot Flagg, menade assisterande tränaren Johnny Kristensson.

Åttondelsfinalen mot division 4-klubben Bjärreds IF blev dramatisk. Bjärred inledde starkt och redan efter en knapp minut fick "di gules" Bobby Kociski sträcka ut benet för att rädda bollen på mållinjen.

Två minuter in på matchen gjorde Bjärred också 1-0. IFK kvitterade sedan två gånger om fram till 2-2 när det var tre minuter kvar.

– Därefter hade vi en del chanser att punktera matchen som vi missade. Problemet var att vi inte lyckades komma till ordentliga avslut, förklarade Patrik Johansson.

Istället fick Bjärred en frispark med några sekunder kvar av matchen och med en sekund kvar satt bollen säkert bakom Mattias Filipanics i IFK-målet.

Nu väntar fortsatt ledighet över nyårs- och trettonhelgen för IFK Malmö innan man kör igång igen med träningen den 7 januari.

Gruppspel

Grupp 2

IFK Malmö – BK Näset 3-0
Mål: 1-0 Wissam Barjawi, 2-0 Zoran Jovanovic, 3-0 Marcus Nilsson

Malmö UFS – IFK Malmö 1-4
Mål: 0-1 Bobby Kociski, 0-2 Jens Nordström, 0-3 Samer Ali, 0-4 Zoran Jovanovic

Slutspel

Sextondelsfinal

BK Flagg – IFK Malmö 0-6
Mål: 0-1 Glenn Holgersson, 0-2 Glenn Holgersson, 0-3 Wissam Barjawi, 0-4 Samer Ali, 0-5 Wissam Barjawi, 0-6 Samer Ali

Åttondelsfinal

IFK Malmö – Bjärreds IF 2-3
Mål: 1-1 Mattias Filipanics, 2-2 Glenn Holgersson

IFK MALMÖ (2-2)

Mattias Filipanics

Glenn Holgersson
Bobby Kociski

Samer Ali
Wissam Barjawi

Avbytare

Marcus Nilsson
Jens Nordström

Zoran Jovanovic
Gergin Yilmaz