P90-1 föll i sudden death

Skånecupen tog slut på ett oturligt sätt för IFK Malmös P90 lag 1. I åttondelsfinalen mot FC Malmö 3 råkade nämligen en IFK-försvarare nicka bollen i eget mål och eftersom det var i sudden death var det också slut på matchen, 1-2.

– Det var verkligen oturligt, särskilt eftersom vi kände att vi var på väg att ta kontroll över matchen, kommenterade IFK Malmös P90-1 tränare Gert Thomsen.

FC Malmö gjorde första målet i åttondelsfinalen, men efter ett vackert kvitteringsmål signerat Jozo Kostroman hade IFK Malmö några chanser att avgöra matchen, bl.a. två skott som gick strax ovanför målet.

Efter full tid och första förlängningsperioden stod sig 1-1 och en spelare fick plockas ut i vardera laget. En minut in på andra perioden nickade en IFK-spelare in bollen i eget mål och matchen var avgjord.

– Han skulle bara nicka ut den till hörna, men den studsade fel och grundlurade vår målvakt, förklarade Thomsen.

Faktum är att det är tveksamt om FC Malmö 3 skulle orkat stå emot en förlängningsperiod till i en sådan jämn match som det faktiskt var.

– De började se lite trötta ut på slutet och deras tränare sade att de hade tur som avgjorde. Innan matchen hade de nämligen bara haft en kvarts vila till skillnad från vi som hade haft en halvtimme.

Annars var Gert Thomsen nöjd med killarnas insats under turneringen, även fast det "bara" blev åttondelsfinal.

– Visserligen hade vi hoppats gå längre, men matchen mot FC Malmö var så jämn att vilket lag som helst hade kunnat vinna. Jag är trots allt väldigt nöjd med killarnas insats och det är bara att hoppas att vi har turen på vår sida nästa gång.

Gruppspel

Grupp 7

IFK Malmö 1 – Kirsebergs IF 2 3-0 W.O
Mål:

Uppåkra IF – IFK Malmö 1 0-8
Mål: Jozo Kostroman 4, Amir Ckiraza 2, Demokrat Maxhuni, Omar Aouida

IFK Malmö 1 – Landskrona BoIS 5-2
Mål: Demokrat Maxhuni 2, Amir Ckiraza, Maher Touhami, Omar Aouida

Slutspel

Åttondelsfinal

IFK Malmö 1 – FC Malmö 3 1-2 efter sd.
Mål: Jozo Kostroman

IFK MALMÖ 1 (2-2)

Ali Alkefagy

Amir Ckiraza
Demokrat Maxhuni

Jozo Kostroman
Omar Aouida

Avbytare

Dragan Kostroman
Maher Touhami
Roland Levay