Förlust för IFK Malmö efter miserabel insats

IFK Malmös så hett eftertraktade revansch på Stavstens IF gick om intet i tisdagens hemmamatch och så också en lyckad inledning på det nya året. Trots halvtidsunderläge 13-17 lyckades Stavsten vinna med klara 33-28.

Återigen visade det sig att man ofta behöver mer att spela för än revansch och hämndbegär. Är man inte i poängnöd så har man ofta inte den rätta motivationen, vilket visade sig idag och i synnerhet under andra halvleks inledande tjugo minuter.

Inledningsvis spelade IFK habilt och hade under första halvlek ett klart grepp om matchen och hade en bit in på denna en ledning på 13-7 och chans på en ännu större ledning. Man kom till avslut ganska enkelt och hade inga problem med gästernas målvakt Johan Nilsson.

Det som oroade var att försvarsspelet inte fungerade riktigt bra och att målvakten Patrik Åswärd inte kom riktigt in i matchen trots flera bra parader. Trots detta kändes pausledningen på 17-13 som stabil och att det skulle sluta lyckligt.

Andra halvlek inledde IFK med en man utvisad i två minuter men lyckades ändå spela 1-1 under denna period. Sedan började Stavstens försvars-, kontrings- och målvaktsspel att komma igång och vid ställningen 21-18 i hemmafavör rasade IFK ihop som ett korthus.

Trots fina avslutningslägen envisades man att skjuta lågt på Johan Nilsson i Stavstensmålet och denne svarade med parad på parad. Räddningar som nästan hela tiden omsattes i effektiva kontringar. Samtidigt lyckades inte IFK:s båda alternerande målvakter Patrik Åswärd och Magnus Winkvist och fick inte heller den rätta hjälpen av försvaret.

Stavsten gjorde en period hela 8-0 på hemmalaget och ändrade ställningen till 21-26 innan Fredrik Nilsson lyckades hitta rätt. Då återstod det endast 6-7 minuter av matchen som Stavsten rutinerat dödade och behöll sitt grepp.

Dagens andra halvlek får nog betecknas som IFK:s i särklass sämsta under denna säsong och förhoppningsvis har man lagt denna bakom sig nu och kan blicka framåt istället.

Det är svårt att betygsätta dagens IFK där ingen kom upp i normal standard men om någon ska nämnas så var nog Fredrik Nilsson den som var minst dålig.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: STAVSTENS IF
Awayteam form: –
Scorehalf: 17-13
Scorefull: 28-33
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 397
Referee: Anders Holmgren, Lomma, Patrik Johansson, Malmö
Goal: –
Homewarning: Daniel Thysell 2, Jimmy Nordström, Paul Übelacker
Home sent of: –
Homempv: Fredrik Nilsson
Awaympv: Johan Nilsson
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd
Magnus Winkvist

Magnus Nilsson
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Thysell
Peter Olsson
Pär Winkvist
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Niklas Strandell
Hometeam Sub: Magnus Nilsson 7 (2)
Paul Übelacker 7
Peter Olsson 5
Pär Winkvist 5 (1)
Fredrik Nilsson 2
Jimmy Nordström 2
Awayteam Squad: Johan Nilsson
Per Kjaersgaard

Johan Jedlid
Mattias Hoff
Rasmus Haagensen
Christian Åkerman
Per Carlsson
Kim Andersson
Jonas Persson
Jonas Ingvar
Christian Skoog
Kenni Nörskov
Fredrik Värendh
Awayteam Sub: Rasmus Haagensen 9
Christian Skoog 6 (3)
Jonas Ingvar 5
Mattias Hoff 5
Fredrik Värendh 4
Kenni Nörskov 2
Johan Jedlid
Jonas Persson