Väntad IFK-förlust mot Drott

IFK Malmö förlorade som väntat måndagskvällens träningsmatch mot elitserietopplaget HK Drott med siffrorna 25-32 (11-19).

Drott mönstrade ordinarie manskap förutom landslagsstjärnan Magnus Andersson som spelar VM-handboll i Portugal, medan IFK saknade Peter Olsson samt Jimmy Nordström som hade lite känning i ett knä och rekommenderades vila av rehabiliteringsteamet.

Återbudet från Jimmy kom så sent att "di gule" inte hann kalla in ersättare varför man fick alternera med Fredrik Nilsson, Paul Übelacker och Magnus Nilsson på vänsterkanten.

– Jag är nöjd med vår insats, stundtals fungerade spelet mycket bra, men tyvärr orkade vi inte stå emot med vårt decimerade manskap i slutet av halvlekarna, sade IFK Malmös tränare Ion Vargalui till ifkmalmo.com.

Därtill lyckades domarparet dessvärre fördela straffarna väldigt ojämnt med sju straffar för Drott, medan IFK Malmö, trots att lägen verkligen inte saknades, inte tilldömdes en enda.

Mot ett lag av Drotts kaliber kan man inte mäta sig med en ryggsäck i form av 0-7 i straffkast, men det var ju endast en träningsmatch så man behöver inte ta detta alltför allvarligt.

Hos IFK Malmö gjorde Tomas Drivstedt ännu en stark insats, men matchens lirare var helt klart Marius Vargalui som stänkte in tolv mål.

Hometeam: HK DROTT
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 19-11
Scorefull: 32-25
Arena: Halmstads Sporthall
Crowd: 0
Referee: –
Goal: –
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Robert Karlsson
Awaympv: Marius Vargalui
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: Daniel Kubes 5
Christian Ericsson 4
Hans Karlsson 4
Martin Bystedt 4
Tobias Küller 4 (2)
Christoffer Sandström 3
Jim Sundgren 3 (2)
Andreas Nilsson 2
Nicholas Lesné 2
Magnus Påhlsson
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Paul Übelacker
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Niklas Strandell
Awayteam Sub: Marius Vargalui 12
Bastian Andersson 4
Daniel Thysell 2
Fredrik Nilsson 2
Paul Übelacker 2
Magnus Nilsson
Pär Winkvist
Rickard Roos