Förlust – men lovande spel av IFK Malmö

IFK Malmö förlorade årspremiären på Laröds konstgräs mot allsvenska Helsingborgs IF med 1-2, men bakom förlusten låg ett spel som lovar gott för framtiden.

– Det såg riktigt bra ut och det var helt klart bättre än vad vi presterade i de sex första träningsmatcherna förra säsongen, kommenterade en nöjd Patrik Johansson, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Första halvlek var väldigt jämn, även om Superettanlaget stundtals blev tillbakapressat då Helsingborgs IF hade en ganska så kraftig medvind.

Dryga halvtimmen in på matchen tog också HIF rättvist ledningen i matchen. John Pelu lade fram bollen till norrmannen Lars Bakkerud som dribblade sig förbi några IFK-spelare och sköt bollen i mål.

– Vårt försvar, som för övrigt var väldigt bra i den första halvleken missade för första gången i matchen och HIF var inte sena att utnyttja misstaget, förklarade IFK-tränaren.

Innermittfältet med Pontus Andersson och Johan Åkesson var annars den lagdel som gladde Patrik Johansson mest.

– För det mesta såg det otroligt bra ut. Pontus och Johan lyckades stå upp bra mot HIF:s dito Lars Bakkerud och Andreas Dahl.

Pontus Andersson, den förre Mjällbyspelaren som kom till IFK Malmö från danska Kalundborg i somras gjorde dessutom debut efter den knäskada som han ådrog sig när han kom till föreningen.

– Jag har inte spelat sedan i juni månad och därför saknar jag ännu matchtempo, men min debut var helt okej, sade en lite blygsam Pontus Andersson.

Helsingborgs IF:s tyngd fällde avgörandet i den andra halvleken. Trots att IFK hade medvind blev anfallen kortare och försvarsspelet mattades av, medan HIF ökade pressen genom ett ökat tempo.

15 minuter in på halvleken avgjordes matchen då Gustaf Andersson hittade en lucka i IFK-försvaret och kunde pressa in 2-0.

– Även det målet var lite onödigt, men det är ofta så på försäsongen och HIF har trots allt spelat några matcher tidigare i år. Det var ju vår första, betonade Patrik.

Med tre minuter kvar på matchen sprack även nollan i den andra riktningen för IFK Malmö. Glenn Holgersson fick en frispark 25 meter från mål och drog iväg ett hårt markskott som gick i mål efter att ha gått mellan benen på Helsingborgsmålvakten Conny Rosén.

IFK Malmö har arbetat en hel del med att förbättra anfallsspelet under försäsongen och Patrik Johansson tyckte helt klart att han fick svar på en del av de frågor han hoppats få svar på i matchen.

– Vi hittade bra vägar i vårt anfall och varierade lång- och kortpassningsspelet på ett bra sätt. Det enda som saknades var det där lilla extra, menade Patrik.

Nästa träningsmatch för IFK Malmö är redan på tisdag då man möter division 2-laget Högaborgs BK, matchen spelas även då på Laröds IP.

Hometeam: HELSINGBORGS IF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 2-1
Arena: Laröds IP
Crowd: 100
Referee: Daniel Stålhammar, Landskrona, Fredrik Nilsson, Svalöv, Peter Martinsson, Bunkeflostrand
Goal: 1-0 (32) Lars Bakkerud, 2-0 (62) Gustaf Andersson, 2-1 (87) Glenn Holgersson
Homewarning: Mattias Lindström
Home sent of: –
Homempv: Gustaf Andersson
Awaympv: Johan Åkesson
Hometeam Squad: Conny Rosén

Mikael Gustavsson
Kenneth Rasmussen
Tobias Johansson
Christian Söderberg

Mattias Lindström
Lars Bakkerud
Andreas Dahl
Martin Fribrock

Gustaf Andersson
John Pelu
Hometeam Sub: Christian Järdler (Christian Söderberg 24)
Eldin Karisik
John Andersson
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Jens Nordström
Pontus Andersson
Johan Åkesson
Dan Ingvarsson

Bobby Kociski
Magnus Eriksson
Awayteam Sub: Niclas Öberg (Magnus Eriksson 70)
Gergin Yilmaz (Jens Nordström 81)
Wissam Barjawi (Bobby Kociski 81)
Luan Topalli
Samer Ali
Kenneth Mattsson (målvakt)