Ändringar i IFK-laget mot Högaborg

Trots ett för framtiden väldigt positivt spel för IFK Malmö i förlustmatchen mot Helsingborgs IF, väljer tränaren Patrik Johansson att ändra om en del i laget till säsongens andra träningsmatch mot division 2-laget Högaborgs BK.

– Jag vill ge alla spelarna chansen att visa vad de går för så här tidigt på säsongen, det är viktigt att alla får speltid, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com

Faktum är att "di gule" även kommer att spela en match till redan på fredag inne i Danmark mot BK Frem och att det därför kan vara nyttigt att prova med lite andra spelare mot Högaborg.

– Ja, det är en annan anledning, att vi matchar tufft just nu. De flesta orkar inte med tre matcher på sju dagar, därför tar vi det som en möjlighet att testa lite grann.

Nyförvärven Marcus Jönsson (Ängelholms FF) och Martin Abrahamsson (Växjö BK) gör debut och spelar från start.

– Det ska bli kul att se dem spela. Vidare hoppas jag att vi kan behålla vårt fina försvarsspel från första halvlek mot HIF och spetsa till vårt anfallsspel ytterligare, viktigast av allt är dock att vi fortsätter spela stabilt över hela banan, förklarar Patrik.

Anders Jemail, Bobby Kociski, Magnus Eriksson och Pontus Andersson får alla vila.

– Men de är tillbaka mot Frem igen, att ta dem ledigt från jobb hade bara varit onödigt, med tanke på att de kanske inte hade fått komma in ändå, betonar Patrik.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Jens Nordström
Marcus Jönsson
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Luan Topalli
Nikolaj Rasmussen
Johan Åkesson
Martin Abrahamsson

Wissam Barjawi
Niclas Öberg

Avbytare

Dan Ingvarsson
Gergin Yilmaz
Marcus Svensson
Samer Ali
Zoran Jovanovic
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)