"Di gule" stöter på danskt motstånd

På fredagen stöter IFK Malmö på hårt motstånd i form av danska division 1-laget BK Frem, som så sent som i lördags spelade oavgjort, 4-4, mot Halmstads BK.

– Det är ett väldigt bra lag vi möter. Alla är proffs och att göra fyra mål på Halmstad talar verkligen för att man har kvalitét framåt, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

I de två matcherna som man har hunnit spela sedan man drog igång matchandet i lördags har spelet stundtals sett väldigt bra ut och överlag har det varit stabilt.

– Än så länge har det sett bra ut och vi ska nog kunna ge Frem en match, även om det är en tuff uppgift. Efter att ha förlorat mot dem två år i följd är nu vårt mål att ta första segern, menar IFK-tränaren.

Målvakten Kenneth Mattsson drabbades av en fraktur på kindbenet redan på den första träningen i december, vilket spolierade träningen i närmare två månader. Mot Frem gör Kenneth comeback.

– Ska bli skönt att komma igång igen, även om det känns lite ovant, det var ju ett tag sedan jag spelade match. Jag känner fortfarande var jag fick smällen, men annars ska jag vara helt återställd, betonar Kenneth Mattsson.

Martin Alm gör sin första match för året och bildar mittbackspar med Marcus Jönsson. Glenn Holgersson och Marcus Svensson kommer att spela varsin halvlek på vänsterbackspositionen.

Johan Åkesson (ont i baksidan av låret), Jonas Danielsson (bristning i framsidan av låret), Jörgen Svensson (ljumskproblem), Magnus Eriksson (blödning i höften) och Marcus Nilsson (sjukskriven efter att ha haft lunginflammation) kan inte deltaga i fredagens match.

– Men alla kommer nog att kunna vara med när vi startar upp träningen igen efter den individuella träningen som spelarna kommer ha under sportlovsveckan, förklarar Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Dan Ingvarsson
Pontus Andersson
Nikolaj Rasmussen
Martin Abrahamsson

Niclas Öberg
Bobby Kociski

Avbytare

Fredrik Jönsson
Gergin Yilmaz
Jens Nordström
Luan Topalli
Marcus Svensson
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)