IFK Malmö var mycket nära att vinna träningsmatchen mot danska division 1-laget BK Frem. Man hade ledningen med 1-0 när tio sekunder återstod, men på en retur efter en indirekt frispark lyckades Frem trycka in kvitteringen.

– Snöpligt, men de borde visserligen ha gjort mål långt tidigare i matchen. Jag är mycket nöjd, även om jag gärna hade sett att vi vunnit, killarna förtjänade verkligen segern med tanke på det spel som de presterade, kommenterade IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

"Di gule" fick en drömstart då man tog ledningen åtta minuter in i matchen på en frispark som Martin Abrahamsson skruvade in i målvaktens bortre hörn.

Trots mängder av chanser skulle det dock dröja till den 90:e minuten innan Frems kvittering kom. I ett försök att rensa undan för en IFK Malmö-spelare träffade bollen i taket med indirekt frispark för Frem som påföljd. Efter en bra frispark av Frem kunde sedan Søren Weibel trycka in returen.

Kenneth Mattsson, IFK Malmös målvakt, gjorde årsdebut och var helt oförstående över hur man kunde ha en sådan konstig regel.

– Man ska inte få indirekt frispark inne i straffområdet bara för att bollen tar i taket, det är en dum regel. Tidigare när vi har varit här har det varit uppkast och det trodde vi att det skulle bli även denna gången, menade Kenneth Mattsson.

IFK-målvakten tvingades till en del svettiga räddningar, bl.a. en fotparad strax före pausvilan då Frems Kim Kristensen hade öppet mål efter att först ha skjutit i stolpen.

– Jag är väldigt nöjd med min insats, hade vi vunnit och jag hade fått hålla nollan hade det dock känts ännu bättre.

Nikolaj Rasmussen drabbades av influensa innan matchen, vilket tvingade IFK-tränaren till en del förändringar. Marcus Svensson övertog Glenn Holgerssons plats i backlinjen, medan Glenn flyttade upp på mittfältet.

Martin Abrahamsson som var tänkt som vänsteryttermittfältare fick ta ett kliv in och spela innermittfält tillsammans med Pontus Andersson. Vidare hade Fredrik Jönsson vrickat foten och kunde därför inte vara med på avbytarbänken.

IFK Malmö började trots de sena återbuden på ett väldigt bra sätt, med ett tätt försvar som inte tillät Frem att skapa en enda målchans under de första 20 minuterna, men sedan hände något.

Passningsspelet blev passivt, man gick inte in tillräckligt tufft i närkamperna och anfallsspelet var som bortblåst. Frem kunde plötsligt skapa massor av målchanser, dock utan att lyckas sätta pricken över i:et.

– Aggressiviteten försvann helt plötsligt. Det blev också stressigt i anfallsspelet, vilket gjorde att vi tappade bollar som fick till följd att Frem kunde kontra, betonade Patrik Johansson.

Andra halvlek kom dock IFK Malmö ut som ett nytt lag igen. Aggressiviteten fanns där igen och försvarsspelet var tillbaka i gammalt gott slag. Framåt oroade Bobby Kociski och Niclas Öberg.

– Vi höll uppe spelet väl i en mycket jämn andra halvlek. Synd bara att Wissam Barjawi inte kunde sätta den jättechansen han hade, normalt sett hade han gjort mål där. Överhuvudtaget hade vi svårt sista tredjedelen, vi stressade för mycket.

Patrik Johansson tänkte på den chans där Wissam Barjawi var helt ren med Frems målvakt 73 minuter in på matchen. Istället för att placera bollen vid sidan om målvakten försökte Wissam sig på en lobb som gick utanför.

– Jag tar på mig den missen, jag skulle verkligen ha placerat den vid sidan om istället för att försöka göra ett snyggt mål, erkände Wissam Barjawi.

Frems tränare Ole Mørk var mindre tillreds med resultatet, med tanke på alla chanser som brändes.

– Vi hade tio klara målchanser i första halvlek och ungefär hälften i den andra halvleken. Att inte göra mål på mer än en enda chans är väldigt dåligt så även om jag är mer än nöjd med spelet vi presterade så hade det varit ett tjänstefel att vara nöjd med resultatet, sade Ole Mørk.

Den förre Trelleborgs FF-tränaren var dock imponerad av IFK Malmös anfallsspel och särskilt då Bobby Kociskis.

– Vilken kvick och irrationell anfallare den där 8:an är, hade vi inte haft gott om anfallare hade jag gärna sett honom i mitt lag.

Bobby Kociski tar dock berömmet med en smula ro.

– Kul att han gillade mig, men jag kom inte till några riktiga avslutslägen idag (läs fredag), jag kan helt klart bättre, menade Bobby Kociski.

Jens Nordström var en annan som var bra i IFK Malmö. Han kom in efter 66 minuter och hann med att skapa några farliga inlägg.

– Ett väldigt piggt inhopp av Jens, som verkligen har börjat bra i år, det kan nog bli en rolig säsong för honom, sade Patrik Johansson.

Nu väntar en individuell träningsvecka för IFK Malmö innan det är dags för årets första hemmamatch mot division 2-laget Höllvikens GIF den 26/2.

Hometeam: BK FREM
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 1-1
Arena: Club Danmark Hallen
Crowd: 176
Referee: –
Goal: 0-1 (8) Martin Abrahamsson, 1-1 (90) Søren Weibel
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Bobby Kociski
Hometeam Squad: Stefan Campagnolo

Dalibor Gotovac
Antonio de Souza
Ketil Clorius
Tim Ilsø

Søren Krogh
Kim Kristensen
Bosun Ayemi
Thomas Thøgersen

Mirko Selak
Poul Hübertz
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Marcus Jönsson
Marcus Svenson

Dan Ingvarsson
Pontus Andersson
Martin Abrahamsson
Glenn Holgersson

Bobby Kociski
Niclas Öberg
Awayteam Sub: Jens Nordström (Glenn Holgersson 66)
Wissam Barjawi (Niclas Öberg 66)
Luan Topalli (Dan Ingvarsson 77)
Gergin Yilmaz
Mattias Filipanics (målvakt)