Andra raka för IFK Malmö efter lyckosam kvart

IFK Malmö tog sin andra raka seger i allsvenskan, men det satt hårt inne. Lindeskolan hade ledningen med 15-13 några minuter in i andra halvlek. Men ett lyckat målvaktsbyte där Tomas Drivstedt såg till att "di gule" kunde vända till 23-15 på dryga kvarten banade till slut vägen för en tämligen klar seger med 28-20.

Ibland är man så lyckligt lottad att hemmalaget bjuder på extra tändvätska i form av klumpiga uttalanden innan match. I en artikel i Bergslagsposten beskrev hemmatränaren IFK Malmö som tunga och slöa och detta skulle Lindeskolan utnyttja till målgivande kontringar.

Av detta blev intet. Gulingarna skred till verket rejält taggade av tidigare nämnda uttalanden och ledde efter ungefär 15 minuter med 8-5.

Detta efter framförallt ett utmärkt försvarsspel. Anfallsspelet fungerade också hyfsat, dessvärre var utdelningen på de chanser som skapades allt för dålig, vilket bidrog till att Lindesbergslaget kunde hålla jämna steg med IFK Malmö under hela första halvlek. En normal utdelningsnivå hade varit inneburit 15-16 mål framåt.

Andra halvlek inleddes med ett passivt IFK-anfall som Lindeskolan effektivt utnyttjade till ett par målgivande kontringar och vips var hemmalaget riktigt på gång och i ledningen med 15-13.

Då trädde Magnus Nilsson och målvakten Tomas Drivstedt in i handlingen. Tomas bytte av Patrik Åswärd som fick en olycklig inledning på andra halvlek och Tomas formligen spikade igen kassen och räddade bland annat två straffar. Magnus Nilsson tog samtidigt tag i anfallsspelet som han styrde med järnhand både med egna avslut och framspelningar.

Den närmaste perioden efter att Lindeskolan tagit ledningen med 15-13 vanns av bortalaget med 10-0 och IFK hade punkterat matchen vid ställningen 23-15. Resterande matchtid bevakade IFK sin ledning på ett rutinerat sätt och hemmalaget kom aldrig närmare än sex mål.

Nämnas ska också Pär Winkvist som gjorde två viktiga mål när IFK hämtade upp Lindeskolans tvåmålsledning.

Bra prestationer i IFK gjorde tidigare nämnda Magnus Nilsson och Tomas Drivstedt samt Fredrik Nilsson och Daniel Thysell som kompletterade varandra bra i försvaret. Undertecknad tycker att Daniel dessutom gjorde en av sina bästa prestationer på den nivån anfallsmässigt där han var 100%-ig i avsluten.

IFK Malmö klättrar så nätt uppåt till en sjätte plats i tabellen och närmast väntar en oerhört inspirerande uppgift på onsdag, nämligen Lugi hemma i Baltiska Hallen klockan 19:00.

Hometeam: LINDESKOLANS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 11-11
Scorefull: 20-28
Arena: Stadsskogsskolan
Crowd: 450
Referee: Robert Biversten, Skövde, Joakim Karlsson,Skövde
Goal: –
Homewarning: Henrik Larsson, Themba Nkambule
Home sent of: –
Homempv: Henrik Karlsson
Awaympv: Magnus Nilsson
Hometeam Squad: Patric Resare
Rickard Larsson

Johan Andersson
Komotso Motetsoe
John Norling
Henrik Larsson
Binai Aziz
Themba Nkambule
Bengt Zetterlund
Stefan Germerud
Jonas Larsson
Pontus Bergentz
Hometeam Sub: Henrik Larsson 7
Bengt Zetterlund 5
Jonas Larsson 2 (1)
Komotso Motetsoe 2
Stefan Germerud 2
Binai Aziz
Johan Andersson
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Awayteam Sub: Magnus Nilsson 8 (3)
Marius Vargalui 7 (1)
Daniel Thysell 4
Jimmy Nordström 3
Fredrik Nilsson 2
Pär Winkvist 2
Bastian Andersson
Daniel Hedlund