Division 2-motstånd för IFK Malmö

Efter en veckas träning på egen hand för IFK Malmös spelare är det denna vecka dags för två träningsmatcher på hemmaplan. Först ut är division 2-laget Höllvikens GIF.

– Det har varit full snurr på de två träningarna som vi har hunnit ha denna veckan. Vi börjar få tillbaka folk och nästa vecka ska i princip alla vara tillbaka, kommenterar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

I onsdagens match mot Höllviken gör två IFK-spelare årsdebut efter sina skador. Jörgen Svensson startar i anfallet tillsammans med Magnus Eriksson, medan Jonas Danielsson får börja på bänken.

– Ska bli trevligt att börja spela igen nu när ljumskproblemen i princip har gått över, säger Jörgen Svensson.

I "di gule" saknas fortfarande Ivan Milosevic som jobbar för fullt med sin rehabiliteringsträning efter ingreppet i knäet för snart tre veckor sedan och Marcus Nilsson som ännu inte börjat träna fotboll efter sin lunginflammation.

– Dock har Marcus börjat med lätt träning och vi har förhoppningar om att han snart ska kunna börja träna fotboll igen, menar Patrik Johansson.

Dessutom finns inte Bobby Kociski (sjuk), Marcus Jönsson (ömmande ljumske), Johan Åkesson (ljumskproblem) och Nikolaj Rasmussen (nageltrång) med i truppen mot Höllviken.

– Johan tränar igen men det hade inte varit rätt att låta honom spela efter endast ett pass. I Nikolajs tå har de varit inne och skurit, gjort rent och så. Troligtvis kan han börja träna i slutet av veckan.

På tisdagsträningen var det konditionsträning i form av beeptest som gällde, ett test som gick över förväntan.

– En hel del spelare kom en bra bit in på den 14:e omgången och det måste jag säga att resultatet var mer än godkänt, betonar IFK-tränaren.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Luan Topalli
Pontus Andersson
Dan Ingvarsson
Jens Nordström

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson

Avbytare

Gergin Yilmaz
Jonas Danielsson
Martin Abrahamsson
Niclas Öberg
Samer Ali
Wissam Barjawi
Kenneth Mattsson (målvakt)