IFK-Alm frågetecken mot Kalmar

På torsdagsträningen drabbades IFK Malmös mittback Martin Alm av en smäll på vaden och det är högst osäkert om han kan medverka i lördagens träningsmatch mot Superettankollegan Kalmar FF.

– Jag har i alla fall tagit ut honom i startelvan och hoppas verkligen att han kan spela, dels för att vi har tre andra mittbackar otillgängliga och dels för att jag vill försöka börja spela in ett mittbackspar, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com

Ivan Milosevic håller på med rehabiliteringsträning efter sin knäskada, Marcus Jönsson har besvär av en ömmande ljumske och Marcus Svensson har varit sjuk, vilket innebär att Patrik Johansson får angenäma problem med sin lagformation om Martin Alm inte kan spela.

– I sådana fall får jag flytta ner Jonas Danielsson som är tänkt som innermittfältare och då blir den lagdelen kraftigt försvagad. Hur jag i sådana fall ändrar i övrigt får bli en hemlighet fram tills matchstart, förklarar IFK-tränaren.


Martin Alm är ett frågetecken inför lördagens match mot Kalmar FF.

MFF-förvärvet Dan Ingvarsson, som spelade innermittfältare i segermatchen mot Höllvikens GIF (3-0) får vila sedan hans axel hoppat ur led i den matchen.

– Den har visserligen hoppat tillbaka nu, men han får vila i helgen så han kan köra för fullt igen i nästa vecka.

För IFK Malmö som har inlett försäsongen med två vinster, en oavgjord och en förlust gäller det att fortsätta på den inslagna vägen med stabilt spel över hela banan och helst även någon vinst mot högklassigt motstånd.

I fjolårets träningsmatch vann Kalmar FF med hela 5-0 efter en riktigt blek insats av "di gule".

– Den matchen var verkligen inte bra ifrån vår sida, men då var vi inne i en negativ trend då vi hade förlorat nästan alla träningsmatcherna innan den. Denna gången ska vi försöka ta en rejäl revansch och vinna, även om det givetvis blir stentufft, konstaterar Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Anders Jemail
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Jens Nordström
Jonas Danielsson
Pontus Andersson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Bobby Kociski

Avbytare

Johan Åkesson
Jörgen Svensson
Niclas Öberg
Wissam Barjawi
Mattias Filipanics (målvakt)