Utvisningarna blev Tipselits fall

IFK Malmös Tipselitlag såg ut att gå mot en klar seger. Man hade ledningen med 2-0 mot Malmö FF:s juniorlag efter en halvtimme, men tre utvisningar gjorde att "di blåe" kunde vända på tillställningen och vinna med 3-2.

– Vi hade nog kunnat vinna om de inte varit för de onödiga utvisningarna. Visserligen fick vi ta in nya spelare, men vi var tvungna att ommöblera en hel del, vilket såklart påverkade spelet, sade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Fatos Queriqi och Matko Scapec-Kukina åkte ut i slutet på den första halvleken efter att ha fått sina andra gula kort och i början av den andra halvleken var det Mohammed Faours tur.

– Det var lite kollisioner och så där det blev lite turbulens förutom då i Mohammeds fall där bollen tog på handen, förklarade IFK-tränaren.

Utvisningarna var väldigt olyckliga för IFK Malmös del. Man hade spelat väldigt bra, ledde med 2-0 och dominerade tillställningen. Nu kunde MFF vända och vinna med 3-2.

– Efter att de gjort 3-2 trodde jag att siffrorna skulle rinna iväg men vi stod upp bra och spelade jämnt med MFF matchtiden ut, vi hade till och med några lägen att kvittera, vilket var oerhört glädjande.

Allt som allt var ändå IFK-tränaren Mikael Svensson nöjd med matchen.

– Vi spelade överlag bra hela matchen igenom trots utvisningarna, gjorde två mycket snygga mål med få tillslag och hade ett mycket bra passningsspel.

IFK Malmö – Malmö FF J 2-3 (2-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: 1-0 Matko Scapec-Kukina, 2-0 Matko Scapec-Kukina
Varningar: Fatos Queriqi 2, Matko Scapec-Kukina 2, Mohammed Faour 2 (IFK)
Utvisningar: Fatos Queriqi, Matko Scapec-Kukina, Mohammed Faour (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Ali Jasim
Mohammed Faour
Valon Muslijaj
Ali Alamiri

Matko Scapec-Kukina
Firat Sahan
Zoran Jovanovic
Fatos Queriqi

Nana Piesie
Ahmed Abed el Karim

Avbytare

Enis Bakija
Lirim Osmani
Migjen Shaqiri
Richard Adamczyk
Adnan Zukancic (målvakt)