Makalös vändning av IFK Malmö

IFK Malmö såg ut att gå mot en ny storförlust i den viktiga streckmatchen om sjätteplatsen mot Wasaiterna. 14-21 stod det efter 35 minuters spel, men en fullständigt makalös vändning av "di gule" till 30-29 gjorde att segern ändå hamnade i Malmö.

Hemmalaget började annars matchen okej och målvakten Tomas Drivstedt kom igång bra och gjorde direkt fina räddningar.

Framåt hade IFK bra flyt i spelet och hade efter ungefär 15 minuters spel en ledning med 9-6. Wasaiterna reducerade till 9-7 och i anfallet efter fick IFK straff och Wasaiterna en utvisning.

Märkligt blev den följande perioden inledningen till en riktigt miserabel IFK-period. Straffen missades och Wasaiterna vann de följande två minuterna med 2-0, en man mindre på banan.

IFK fick svårare och svårare att hitta rätt positioner i försvaret och det såg ibland riktigt rörigt ut. Samtidigt ökade Wasaiterna aggressiviteten i försvarsspelet och Wasaiternas målvakt började agera riktigt bra. Halvtidsresultatet 16-13 ska IFK vara glada för då det kunde sett värre ut.

Andra halvlek började som den första slutade. IFK:s försvar fungerade inte alls och man fick slita hårt för att komma till avslut ofta i halvbra eller dåliga lägen. Wasaiterna drygade sakta men säkert ut sin ledning. Det enda positiva var att Bastian Andersson såg pigg ut och Magnus Nilsson höll sin höga standard.

Drygt tio minuter in i halvleken gjorde IFK en rockad försvarsmässigt och placerade nämnde Bastian tillsammans med Fredrik Nilsson i mittförsvaret. Förändringen gjorde IFK:s försvarsspel stabilare och IFK började en uppryckning av det svettigare slaget.

Bidragande faktorer var också att målvakten Tomas Drivstedt började spela grymt bra och framåt fick Magnus Nilsson bra avlastning av Paul Übelacker men framförallt av Bastian Andersson som var riktigt bra de sista tjugo minuterna. Bastians skytte denna period var lysande.

Något som är oerhört viktigt vid sådana här underlägen är inte bara att komma ifatt utan det är viktigt att också komma förbi. Annars brukar det ledande laget normalt rycka igen.

IFK var i ledningen för första gången i andra halvlek vid ställningen 29-28. Trots numerära underlägen lyckades IFK hålla ledningen och vid ställningen 30-29 gjorde Tomas Drivstedt två avgörande räddningar när Wasaiterna spelade en man mer. De sista tjugo sekunderna dödade sedan IFK på ett rutinerat sätt.

En riktig rysare med andra ord där Tomas Drivstedt och Bastian Andersson enligt undertecknad var bäst i IFK Malmö. Magnus Nilsson spelade återigen bra och Fredrik Nilsson stod för ett gediget dagsverke som alltid.

En viktig seger bärgades som ger bar råg i ryggen inför onsdagens svåra bortamatch mot kamratkollegan IFK Kristianstad.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: –
Awayteam: GIK WASAITERNA
Awayteam form: –
Scorehalf: 13-16
Scorefull: 30-29
Arena: Baltiska Hallen
Crowd: 260
Referee: Niclas Widell, Eslöv, Jonas Åström, Kristianstad
Goal: –
Homewarning: Bastian Andersson, Daniel Hedlund, Daniel Thysell, Fredrik Nilsson, Jimmy Nordström
Home sent of: –
Homempv: Magnus Nilsson
Awaympv: Johan Andreasson
Hometeam Squad: Tomas Drivstedt
Magnus Winkvist
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Rickard Roos
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Hometeam Sub: Marius Vargalui 7 (2)
Bastian Andersson 5
Paul Übelacker 5
Magnus Nilsson 4
Pär Winkvist 4
Fredrik Nilsson 3
Jimmy Nordström 2
Awayteam Squad: Jimmy Siemensen
Magnus Ellington

Erik Hallbert
Gudfinnur Kristmannsson
Johan Andreasson
Robert Goude
Hamed Khazrai
Niklas Janlén
Anders Willram
Payam Hatami
Mattias Liifw
Patrick Rodzewicz
David Da Cruz
Abdel Ali-Khan
Awayteam Sub: Anders Willram 7 (5)
Johan Andreasson 7
Niklas Janlén 6
Robert Goude 4
Gudfinnur Kristmannsson 2
Hamid Khazrai 2
Patrick Rodzewicz