Stark insats av P87 mot "di blåe"

IFK Malmös P87 stod för en väldigt stark insats när man spelade oavgjort, 2-2 i söndagens träningsmatch mot en av de värsta konkurrenterna Malmö FF.

– Det var en mycket bra ungdomsmatch mellan två mycket bra lag. Även om vi hade de flesta målchanserna måste jag erkänna att resultatet var rättvist, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Senast mot Trelleborgs FF var inställningen under all kritik i IFK Malmö. Mot MFF visade man istället en härligt fighteranda.

– Vi spelade boll så som vi ska göra, till skillnad från sist då spelarna höll i bollen väldigt länge, nu spelade vi mer som ett lag.

IFK Malmö tog ledningen med 1-0 efter 25 minuter genom Paul Havn. Ledningen stod sig till den 72:e minuten då MFF fick straff. Straffen satte man säkert i mål och sju minuter senare skruvade man också in en frispark.

– Målen var väldigt snygga, men det skulle varken blivit straff eller frispark, domsluten var felaktiga, förklarade Folkesson.

En av matchens bästa spelare var landslagsspelaren Matko Scapec-Kukina som också tryckte in 2-2 från nära håll i den 80:e minuten.

– Om någon ska ha plus ska han ha det. Han gjorde ett jättejobb och vilket mål han gjorde, ett riktigt viljemål, berömde IFK-tränaren.

Spelmässigt var det jämnt, men chansmässigt var IFK Malmö överlägsna. Tre brända frilägen, två av Paul Havn och ett av Ali Jasim var bara några av målchanserna man missade.

– Typiskt att vi skulle missa de lägena annars hade vi nog vunnit. MFF satte allt de hade, för de hade faktiskt ingenting förutom straffen och frisparken.

Malmö FF – IFK Malmö 2-2 (0-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: 0-1 (25) Paul Havn, 2-2 (80) Matko Scapec-Kukina
Varningar: Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-5-1)

Nezir Mehmeti

Juan-José Cruz Jarlhov
Darjan Maletic
Ali Jasim
Cliff Berger

Blerim Mullici
Paul Havn
Migjen Shaqiri
Hajriz Maloki
Matko Scapec-Kukina

Enis Bakija

Avbytare

Armend Kryeziv
Carl Holm
Edgardo Menjivar