Startelvan kommer allt närmare för IFK Malmö

Med en månad och en dag kvar till Superettanpremiären mot IF Sylvia den 13 april är en startuppställning inte långt borta för IFK Malmös del. I söndagens match mot Bunkeflo får även några spelare för första gången i år finna sig att stå utanför laget av andra skäl än skador, sjukdomar och jobb.

– Vi börjar få kontinuitet eftersom alla nu har blivit friska. Även om jag har det mesta klart för mig redan är den närmaste tiden väldigt avgörande för hur jag kommer att formatera laget i premiären, berättar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Fredrik Jönsson har visserligen lite ont i ett knä och avstår av den anledningen från spel mot Bunkeflo. Ivan Milosevic och Marcus Nilsson är heller inte riktigt fulltränade för att kunna konkurrera om en plats. Kenneth Mattsson har spelat några matcher i följd och därför får Mattias Filipanics stå i målet.

– Jag försöker ringa in de som presterar bäst på träningarna. Vi har en sådan bred trupp nu när alla är kuranta, men vi kan inte ha hur många avbytare som helst även om det är träningsmatcher.


Mattias Filipanics vaktar målet mot Bunkeflo.

Av den anledningen har man valt att placera in en A/B-match på tisdag klockan 18:30 mot samarbetspartnern, division 3-laget Kirsebergs IF.

– Då är det meningen att Marcus Nilsson och Ivan Milosevic ska göra årsdebut. Det ska bli mycket intressant att se vad de kan prestera trots sina långa uppehåll, menar IFK-tränaren.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Marcus Svensson
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Pontus Andersson
Jonas Danielsson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Niclas Öberg

Avbytare

Anders Jemail
Bobby Kociski
Dan Ingvarsson
Jens Nordström
Jörgen Svensson
Nikolaj Rasmussen
Kenneth Mattsson (målvakt)