Storseger för Tipselit

IFK Malmös Tipselitlag besegrade Malmö Anadolu BI:s B-lag klart med siffrorna 7-1 i en träningsmatch på lördagen.

– Återigen en mycket bra match från vår sida, dock var ju motståndet inget särskilt. Jag trodde att de skulle kunna visa betydligt bättre motstånd, innan matchen hade jag varit glad om vi vunnit, sade en väldigt nöjd Mikael Svensson, tränare för IFK Malmös Tipselit.

Anfallsduon Nana Piesie och Ahmed Abed el Karim stod för fyra av de sju målen. Tre av dessa gjorde Nana.

– Det är ju bra att göra tre mål, men annars vill jag främst framhäva Ali Alamiri som ännu en gång stod för en stark insats som vänsterback. Förutom att se till att det var tryggt bakåt låg han bakom förspelet till två av våra mål.

Den ordinarie målvakten Andreas Engler-Ludviksson är iväg på landslagsläger med Island och Matko Scapec-Kukina är på läger med Skånelaget i Rostock, därför saknades de båda mot MABI.

– Andreas har ju tidigare varit uttagen på läger med det svenska landslaget, men han måste inte bestämma sig för vilket land han slutligen ska representera förrän det blir tal om matcher, förklarade IFK-tränaren.

IFK Malmö – Malmö Anadolu BI B 7-1 (3-0)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Mål: 1-0 Nana Piesie, 2-0 Zoran Jovanovic, 3-0 Nana Piesie, 4-0 Ahmed Abed el Karim, 5-0 Nana Piesie, 6-0 Aziz Husseini, 7-1 Migjen Shaqiri
Varningar:

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Richard Adamczyk
Tobias Kristensson
Valon Muslijaj
Ali Alamiri

Fatos Queriqi
Firat Sahan
Zoran Jovanovic
Aziz Husseini

Nana Piesie
Ahmed Abed el Karim

Avbytare

Ali Jasim
Armend Krieziv
Enis Bakija
Migjen Shaqiri
Mohammed Al-Heich