Öberg äntligen klar för IFK Malmö

Niclas Öberg byter Kirsebergsgult mot IFK Malmögult. Efter fyra månaders provträning med Superettanklubben blev det på fredagen äntligen klart att den 22-årige anfallaren kommer att spela i "di gule" de två närmaste åren.

– Jag är väldigt glad över att få den här chansen. Hela min karriär har jag varit i Kirseberg och nu känns det som jag är mogen för tuffare uppgifter för att jag ska kunna utvecklas i rätt takt och då är IFK helt rätt förening, säger Niclas Öberg till ifkmalmo.com.

Dessa fyra månader som Niclas Öberg har provtränat med IFK Malmö är långt ifrån de första. I somras var han över en vända och spelade några B-lagsmatcher och ännu tidigare än så var han över för att träna. Men det är alltså inte förrän nu som man har bestämt sig för att behålla honom.

– Han har växt för varje månad och det har legat som grund för beslutet. Vi tror väldigt mycket på Niclas som trots allt har en del kvar att lära, kommenterar IFK Malmös fotbollsansvarige Bo Cronqvist.

Under våren har Niclas spelat åtta träningsmatcher, varav tre från start. På dessa har det dock bara blivit ett mål.

– Det gäller att ha tålamod, Niclas är ung och det kanske tar ett tag att vänja sig, han har trots allt bara spelat från start i tre matcher, menar Bosse.

Niclas Öberg är en snabb spelare med bra teknik och spelförståelse. Han har även en förmåga som han är väldigt stolt över.

– Jag har ruskigt bra balans och faller inte så lätt som många andra spelare, skrattar Niclas. Det som jag dock måste förbättra avsevärt är det defensiva spelet, där jag ännu har mycket kvar att lära.

Värvandet av den förre Kirsebergsspelaren är IFK Malmös sjätte inför den kommande säsongen i Superettan. Man har fått en bra blandning av unga, hungriga spelare och mer rutinerade.

– Vi vill att spelarna ska stanna några år i klubben för att vi ska få kontinuitet och lagsammanhållning, vilket förhoppningsvis ska visa sig även på planen. Därför är denna blandningen helt rätt, säger Bo Cronqvist.

FOTNOT. Niclas Öberg får tröja nummer 26.

Fakta/Niclas Öberg

Ålder: 22
Familj: Flickvännen Maja, mamma och tre syskon
Yrke/utbildning: Fabriksarbetare
Längd: 179 cm
Vikt: 69 kg
Klubbar: Kirsebergs IF (1985-2002), IFK Malmö (2003-)
Intressen: TV-tittande och att hänga med polarna
Aktuell: Sjätte nyförvärvet i IFK Malmö