Bra match av IFK Malmö i Stockholm

Helt klart gjorde IFK Malmö sin klart bästa prestation mot lagen från övre halvan i lördagens bortamatch mot Djurgårdens IF. IFK spelade ett ypperligt försvars- och anfallsspel och pressade Djurgården ända in på mållinjen som slutligen ändå kunde vinna med 27-24 (12-12).

Det var endast en olycklig period i slutet av första halvlek och början på andra som IFK inte spelade bra. Under denna period lyckades Djurgården utjämna IFK:s ledning på 12-10 innan paus och rycka åt sig en ledning med 17-13 direkt i inledningen av andra halvlek.

Första halvlek var förmodligen IFK:s bästa insats för säsongen mot ett så pass namnkunnigt motstånd som Djurgården. Ett Djurgården som hade mycket spela för då man jagar en direktplats till nästa års elitserie.

Försvarsspelet var magnifikt under första halvlek och i målet storspelade Tomas Drivstedt. Hade man inte förlorat perioden en man mer vid ställningen 9-9 hade man varit i ledningen i paus.

En annan bidragande orsak till att IFK inte lyckades rycka åt sig ett målmässigt övertag under första halvlek var Djurgårdens målvakt Thomas Forsberg som stundtals återigen växte till ett spöke för IFK:arna.

Så kom då den olyckliga inledningen av andra halvlek där Djurgården fixade det försprång på fyra mål som man sedan förvaltade väl. Trots underläge med fyra mål mot ett vilt kämpande Djurgården så gav inte IFK slaget förlorat.

Tränaren Ion Vargalui tog timeout och ändrade till ett 4-2 försvarsspel och för första gången denna säsong fungerade detta offensiva försvarsspel mot elitseriemotstånd. Djurgården blev klart stressade och pressades till flera tekniska fel som IFK omsatte till kontringar.

Vid flera tillfällen var man bara två mål bakom och hade fina avslutningstillfällen att krypa ännu närmare i målprotokollet. Dessvärre stod Thomas Forsberg i vägen vid ett flertal tillfällen då IFK kunde pressat Djurgården ytterligare.

Dessa missade chanser gjorde att det aldrig var något snack om saken under matchens slutskede var segern skulle gå.

Sammantaget en bra handbollsmatch där jag personligen tycker att IFK lyfte sig ytterligare ett snäpp i spelkvalitet och det ska bli intressant och se om IFK kan knipa Kroppkulturs skalp på onsdag.

Matchens lirare i IFK var utan konkurrens målvakten Tomas Drivstedt som signerade sin bästa match för säsongen. I övrigt var det fullt godkända insatser över hela linjen.

IFK avslutar det allsvenska spelet på onsdag med hemmamatch mot Kroppskultur. Matchen spelas i Rosengårds Sporthall p.g.a. att man förlagt Sveriges match i Davis Cup till Baltiska Hallen.

Hometeam: DJURGÅRDENS IF
Hometeam form: –
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: –
Scorehalf: 12-12
Scorefull: 27-24
Arena: Eriksdalshallen
Crowd: 323
Referee: Hans Hansson, Göteborg, Maths Nilsson, Göteborg
Goal: –
Homewarning: Daniel Jovanovski
Home sent of: –
Homempv: Thomas Forsberg
Awaympv: Tomas Drivstedt
Hometeam Squad: Thomas Forseberg
Anders Lindqvist

Martin Loman
Björn Högberg
Elie Hamamgi
Zoran Buzdika
Patrik Quinones
Milan Grubanov
Andreas Fjällström
Calle Tagesson
Micha Bruman
Daniel Jovanovski
Fredrik Wahlström
Hometeam Sub: Calle Tagesson 6
Fredrik Wahlström 5
Patrick Quinones 5
Zoran Buzdika 3
Andreas Fjällström 2
Björn Högberg 2 (1)
Elie Hamamgi (1)
Martin Loman
Micha Bruman
Milan Grubanov
Awayteam Squad: Tomas Drivstedt
Patrik Åswärd

Magnus Nilsson
Marius Vargalui
Jimmy Nordström
Paul Übelacker
Daniel Hedlund
Daniel Thysell
Pär Winkvist
Bastian Andersson
Tommy Billberg
Fredrik Nilsson
Trung Ngo
Awayteam Sub: Marius Vargalui 12 (4)
Bastian Andersson 3
Magnus Nilsson 3
Paul Übelacker 2
Daniel Thysell
Fredrik Nilsson
Jimmy Nordström
Pär Winkvist