Lyckat träningsläger för IFK Malmö

Helgens kombinerade tränings- och teambildningsläger i Svarte, inte långt ifrån Ystad var lyckosamt för IFK Malmö.

– Det var en trevlig helg där vi både kunde träna och umgås lite grann. En annan positiv detalj från lägret var att vi inte drog på oss några nya skador samt att det var vackert väder, berättar IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Under lägrets två dagar hann man med tre träningspass, varav två på lördagen. Efter att ha kört hårdträning ett bra tag kommer man nu att ta det lite lugnare.

– Killarna är nedtränade och serien börjar närma sig. Vi kommer att satsa på kvalitetsträning istället och sluta med brottningen för den här gången.

Saknades på lägret gjorde målvakten Kenneth Mattsson (fingerskadad) och Nikolaj Rasmussen som fortfarande är lite krasslig. Av spelare som normalt sett inte tillhör A-truppen deltog målvakten Andreas Engler-Ludviksson.

– Vi jobbade mycket med att träna avslut och tävlingsinriktade sådana. Det såg bra ut och vi ser med tillförsikt framemot premiären.

Man snackade också taktik och vad man skulle ha för målsättning inför serien, vilken var relativt enkel.

– Sjua slutade vi ifjol och vi ska bli bättre än så, det är alla spelarna i truppen överens om. Hur långt det sedan räcker är en annan sak, säger Patrik Johansson kryptiskt.