IFK Malmö genrepar

Lördagens träningsmatch för IFK Malmö mot division 2-laget Gunnilse IS på Malmö IP är den sista inför seriestarten. Nästa söndag är det nämligen dags för Superettanpremiär hemma mot IF Sylvia.

– Träningarna ser allt bättre ut och det känns som vi är på väg att hitta vårt spel riktigt ordentligt, nu gäller det bara att finputsa några små detaljer, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Det fina spelet som man presterade under de första träningsmatcherna har lyst med sin frånvaro den senaste tiden.

– Vi har kört ganska så tuff träning med både styrka och brottning varje vecka fram till nu, flera gånger även dagen innan match vilket har gjort att killarna varit nedtränade och haft svårt att visa upp sig ifrån sin bästa sida i matcherna, förklarar IFK-tränaren.

Nu hoppas Patrik Johansson att intentionerna i spelet från de första träningsmatcherna ska återvända lagom till premiären.

– Det har varit lite lugnare på träningarna denna veckan vilket har gjort att spelarna har sett piggare ut än tidigare, det börjar släppa i benen helt enkelt. Det är nu den hårda träningen som vi kört tidigare ska börja göra nytta.

Förutom fingerskadade målvakten Kenneth Mattsson tvingas IFK Malmö avstå Bobby Kociski (bristning i framsidan av låret) och Marcus Nilsson (inflammation i ljumsken) i matchen mot Gunnilse.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Marcus Svensson
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Dan Ingvarsson
Jonas Danielsson
Johan Åkesson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson

Avbytare

Anders Jemail
Fredrik Jönsson
Jens Nordström
Niclas Öberg
Pontus Andersson
Wissam Barjawi