Mindre lyckat genrep av IFK Malmö

Ett dåligt genrep brukar ge en bra premiär sägs det. Det får de gula supportrarna verkligen hoppas på för vad deras IFK Malmö presterade i 0-2-matchen mot division 2-laget Gunnilse IS var inte mycket att hurra för.

– Det var ett riktigt bottennapp, det är inte mycket jag är nöjd med, konstaterade en väldigt besviken Patrik Johansson, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

– Stundtals kunde man tro att det var Gunnilse som spelar i Superettan och inte vi, vi spelade som ett division 2-lag stora delar av matchen.

Startelvan till premiären som har varit ganska så självklar en längre tid och praktiserats i de tre sista träningsmatcherna är inte längre så bombsäker.

– Spelarna får ta sig en funderare vad de egentligen sysslade med idag (läs lördag). Jag ska också ta och fundera lite extra om det verkligen ska bli dessa som ska få förtroendet från start i premiären.

Även om IFK Malmö började väldigt bra offensivt med två frilägen av Jörgen Svensson och ett kanonskott av Martin Abrahamsson var det om man ska se till hela matchen lika illa i anfallet som i de andra lagdelarna.

– Vi skulle ha gjort ett par mål i den första halvleken. Det hade gett oss självförtroende och arbetsro inför den andra halvleken, nu fick de istället göra ett ganska så onödigt mål, betonade IFK-tränaren.

Målet Patrik Johansson snackade om var Gunnilses 1-0-mål som kom i den 20:e minuten strax efter IFK:s tre heta chanser. Nyförvärvet från Västra Frölunda Dorde Uzelac sprang sig fri och serverade elegant Magnus Andersson som nickade in bollen vid bortre stolpen.

Därefter stannade IFK:s anfallsspel upp i princip helt och hållet. Gunnilse fick mer att säga till om och det som borde varit självklart att hemmalaget skulle föra matchen kom av sig totalt.

– Vi såg till att det blev alldeles för få närkamper och de som blev förlorade vi, vi spelade för snällt och distinkt helt enkelt.

Någon individuell spelarkritik mer än att IFK-coachen prisade Glenn Holgersson första halvlek är inte lönt att gå in på.

– Det kan tyckas lite tjatigt men det är som jag har predikat hela försäsongen. Vi måste bli tuffare i vår attityd och spela aggressivare, sade Patrik Johansson.

Mot Gunnilse fick Dan Ingvarsson kliva av planen redan i den 42:e minuten, Marcus Svensson tvingades till samma sak i halvtid.

– Lårkakor handlar det om i båda fallen så de ska kunna träna igen som vanligt på måndag.

Nu väntar en dryg veckas förberedelser inför nästa söndags het emotsedda Superettanpremiär hemma mot IF Sylvia.

– Får vi väl ordning på vårt spel och kan agera med mer självförtroende är jag inte det minsta orolig, en träningsseger på försäsongen är ju inte det allra viktigaste.

– Spelarna brukar också vara mer taggade när det väl handlar om matcher som betyder någonting. Det visade vi också i fjol när vi gjorde en urusel försäsong, men sedan gjorde en helt okej tävlingssäsong, menade Patrik Johansson.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: GUNNILSE IS
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 0-2
Arena: Malmö IP
Crowd: 50
Referee: Andreas Kovacs, Bjuv, Peter Magnusson, Malmö, Magnus Rasmusson, Sjöbo
Goal: 0-1 (20) Magnus Andersson, 0-2 (83) Magnus Nilsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Glenn Holgersson
Awaympv: –
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Marcus Svensson
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Dan Ingvarsson
Jonas Danielsson
Johan Åkesson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Jörgen Svensson
Hometeam Sub: Jens Nordström (Dan Ingvarsson 42)
Anders Jemail (Marcus Svensson 46)
Pontus Andersson (Martin Abrahamsson 79)
Fredrik Jönsson
Niclas Öberg
Wissam Barjawi
Awayteam Squad: Thomas Perstedt

Patrik Höglund
Björn Rydberg
Sami Vinni
Patrik Pettersson

Marco Kotilainen
Martin Smedberg
Magnus Nilsson
Dime Kuzec

Dorde Uzelac
Magnus Andersson
Awayteam Sub: Korosh Hatami (Patrik Pettersson 46)
Jimmy Bjernfeldt (Martin Smedberg 73)
Hampus Nestenberg (Björn Rydberg 77)
Jimmy Persson (Magnus Andersson 77)
Liridon Begolli (Dime Kuzec 83)
Drilon Musai (Dorde Uzelac 85)
Jimmy Holm (målvakt)