Inför Superettan – övergångarna

Ifkmalmo.com har under försäsongen bevakat vad som har hänt på transfermarknaden gällande klubbarna i Superettan. Nu har övergångsfönstret stängts och det är därför dags för oss att sätta punkt med en totalsammanställning över övergångarna.

Assyriska Föreningen

Nyförvärv: Tomas Turesson, tränare (Tyresö), Dennis Östlundh (GIF Sundsvall), Erland Hellström (lån, Hammarby IF), Ivan Isakovic (Brsk Belgrad, Jugoslavien), Pagguy Zunda (lån, Djurgårdens IF), Tomas Andersson (Enköpings SK)

Förluster: Bo Petersson, tränare, Augin Barqasho (Enhörna), Dembo Touray (Djurgårdens IF), Edmond Lutaj (blir assisterande tränare), Fredrik Dahlin (klubb ej klar), Fredrik Samuelsson (Örebro SK), Mazdak Sarrafzadeh (klubb ej klar), Omar Jawo (klubb ej klar), Tony Flygare (klubb ej klar)

BK Forward

Nyförvärv: Charmoun Georges (lån, Djurgårdens IF U), Henrik Andersson (Rynninge), Johan Nygren (Garphyttan), Kalle Buskqvist (Karlslund) Marcus Johansson (Högaborgs BK), Niklas Widmark (Frövi), Per Andersson (lån, Örebro SK)

Förluster: Jonas Sundelin (klubb ej klar), Jörgen Hidman (Garphyttan), Mikael Pettersson (klubb ej klar), Razak Ouro-Nimini (klubb ej klar), Senad Ibrahimbeovic (Rynninge)

BK Häcken

Nyförvärv: Dioh Williams (Floda BoIF), Eirik Dybendal (Bodø/Glimt, Norge), Joakim Hallenberg (Ljungskile SK), Johan Patriksson (Ljungskile SK), Jonas Pelgander (Örebro SK), Tom Ekliden (Skärhamns IK

Förluster: Joakim Söndergaard (Floda BoIF), Jonas Axeldahl (Ängelholms FF), Henrik Dahl (Silkeborg, Danmark), Kristian Johansson (Lunden AIS), Mikael Göransson (Mossens BK)

Bodens BK

Nyförvärv: Anton Eriksson (Älvsbyn), Destin Makumbu (Milwaukee Rampage, USA), Johannes Lundberg (IFK Sundsvall), Leighton O’Brien (Seattle Sounders, USA), Luchi Gonzalez (San Jose Earthquakes, USA), (Per Johansson (Ham-Kam, Norge), Rikard Nilsson (IF Elfsborg), Tomas Taawo (IFK Luleå), Victor Brännström (Helsingborgs IF)

Förluster: Christer Lindqvist (klubb ej klar), Daniel Kvibacke (Hedens IF), Daniel Pettersson (Sävesta), Greg Uhlmann (Central United, Nya Zealand), Lars Lindgren (slutar), Magnus Pettersson (Luleå SK), Patrik Johansson (spelande ass. tränare i Gammelstads IF), Toomas Kallaste (FC TVMK, Estland)

Falkenbergs FF

Nyförvärv: Björn Carlsson (Halmstads BK), Daniel Nylander (Halmstads BK U), Erik Andersson (Växjö Norra IF), Jacob Sunesson (Tvååkers IF), Jens Gustafsson (Högaborgs BK), Magnus Wallin (Lunds BK), Marcus Olsson (Vinbergs IF), Ola Sandqvist (IF Elfsborg)

Förluster: Bo Patrik Bengtsson (ej nytt kontrakt), Henrik Bertilsson (Varbergs GIF), Johan Eriksson (ej nytt kontrakt), Karl-Otto Pålsson (utlånad till Tidaholm), Marcus Johansson (ej nytt kontrakt), Nehat Lika (slutar), Pontus Bartholdsson (ej nytt kontrakt)

FC Café Opera

Nyförvärv: Andreas Ingel (AIK), Daniel Jansson (Väsby IK), Kjell Jönsson (Östersunds FK), Markus Karlsson (Degerfors IF)

Förluster: Cristian Cisternas (IK Frej), Jerry Månsson (IF Brommapojkarna), Kaj Eskelinen (tränare, Nynäshamn), Kristoffer Björklund (IF Brommapojkarna), Ola Martinsson, Patrik Luxemburg (Spånga IS)

Gefle IF

Nyförvärv: Kenneth Rosén, tränare (Kongsvinger, Norge), Andreas Wirén (Huge), Jon Ericsson (GIF Sundsvall), Martin Sundström (Hedesunda), Mikael Edvardsson (Norge), Mikael Thuresson (ABK Hudiksvall), Rickard Axberg (Hönefoss, Norge)

Förluster: Per Olsson, tränare (Örebro SK), Daniel Berglund (Söderhamns IK), Daniel Edfalk (Sandvikens IF), Daniel Moffatt (Sandvikens IF), Erik Löhman (IK Sirius), Johan Berg (klubb ej klar), Marcus Mattsson (Brynäs IF), Pär Carlsson (Brynäs IF), Tobias Haglund (Brynäs IF), Thomas Vesterinen (Sandvikens IF)

IF Brommapojkarna

Nyförvärv: Einar Brekkan (Örebro SK), Jerry Månsson (FC Café Opera), Kristoffer Björklund (FC Café Opera), Martin Ekström (Halmstads BK), Mathias Fritzdorf (Gustavsbergs IF), Robert Johansson, ass tränare (Huddinge IF)

Förluster: Anders Limpar (slutar), Daniel Ahnström (IFK Mariehamn), Daniel Didrik (Valsta/Syrianska), Kim Bergstrand (slutar), Kjell Friman, ass tränare (Topkapi), Mikael Rynell (Landskrona BoIS), Natnael Tesfaye (Spårvägen), Nicolas Johansson (Topkapi), Peter de Flon (klubb ej klar)

IF Sylvia

Nyförvärv: Mats Karlsson, tränare (Linköpings FF), Edin Strojil (Värmbol), Fahrudin Mahovic (Bosnien), John Baraza (Kenya), Niclas Moberg (IK Sleipner), Robert Axelsson (IK Sleipner), Thomas Hellberg (lån, IFK Norrköping)

Förluster: Stefan Hellberg, tränare (IFK Norrköping), Benyam Seyoum (klubb ej klar), Niclas Fredriksson (IFK Norrköping), Michael Aldemir (klubb ej klar), Oskar Havås (klubb ej klar), Peder Winsnes (IK Start, Norge), Simon Dogan (klubb ej klar)

IFK Malmö

Nyförvärv: Dan Ingvarsson (Malmö FF), Ivan Milosevic (Malmö FF), Marcus Jönsson (Ängelholms FF), Marcus Svensson (University of Connecticut, USA), Martin Abrahamsson (Växjö BK), Niclas Öberg (Kirsebergs IF)

Förluster: Baskim Sopi (Enköpings SK), Eric Fischbein (Trelleborgs FF), Jimmi Olsson (Trelleborgs FF), Marcus Winqvist (Lunds BK), Mats Wejsfelt (Babelsberg, Tyskland), Patrik Larsson (spelande tränare, Charlo)

IFK Norrköping

Nyförvärv: Andreas Lindberg (Skellefteå AIK), Dime Jankulovski (IK Start, Norge), Gudmundur Mete (Malmö FF), Hamilton Thorp (Northern Spirit, Australien), Jonas Andersson (Hammarby IF), Mikael Roth (Malmö FF)

Förluster: Alexander Petras (Västra Frölunda IF), Alexander Östlund (Hammarby IF), Balázs Rabóczki (FC Köpenhamn), Fredrik Bild (Östers IF), Issa Mohammed (klubb ej klar), Jonas Bjurström (Västra Frölunda IF), Jonas Wallerstedt (Torpedo-Metallurg, Ryssland), Kristian Bergström (Malmö FF), Mattias Flodström (klubb ej klar), Patrik Andersson (lån, Smedby AIS), Thomas Hellberg (lån, IF Sylvia), Thomas Olsson (Malmö FF)

Kalmar FF

Nyförvärv: Nanne Bergstrand, tränare, Giles Stille, ass tränare (Husqvarna FF), Christofer Bengtsson (IK Tord), Daniel Mendes (lån, Botafogo, Brasilien), Dudu (lån, Botafogo, Brasilien), Mikael Eklund (IK Brage), Stefan Rodevåg, (IK Tord)

Förluster: Conny Karlsson, tränare (klubb ej klar), Ulf Nordenhem, ass tränare (Bergkvara AIF), Alysson (klubb ej klar), Christian Nilsson (IFK Påryd), Damir Spahic (klubb ej klar), Hadi Kaawar (slutar), Fredrik Gärdeman (slutar), Göran Bexell (slutar)

Trelleborgs FF

Nyförvärv: Eric Fischbein (IFK Malmö), Jimmi Olsson (IFK Malmö), Kenneth Gustavsson (Malmö FF)

Förluster: Christian Andersson (klubb ej klar), Douglas Andersson (Marieholms IS), Jonathan Partin (Visby IF Gute), Jörgen Eriksson (Vellinge IF), Jörgen Wålemark (Ljungskile SK), Ola Brodén (Höllvikens GIF), Ola Larsson (slutar), Patrik Karlsson (Stavstens IF), Pontus Jacobsson (klubb ej klar), Pål Lundin (slutar, blir tränare i Osby), Sebastian Nilsson

Västerås SK

Nyförvärv: Adam Braz (Montreal Impact, Kanada), Ibrahim Atiku (Ghana), Patric Feltendahl (Enköpings SK), Stefan Bärlin (Djurgårdens IF)

Förluster: Daniel Fioroni (Västerås IK), David Flink (Skiljebo SK), Erik Karlsson (Västerås IK), Moses Ndugwa (Syrianska IF Kerburan), Niclas Johansson (klubb ej klar), Nils Andén (Väsby IK), Patrik Larsson (klubb ej klar), Thomas Jonsson (slutar), Tobias Holmgren (Syrianska IF Kerburan)

Västra Frölunda IF

Nyförvärv: Peter Friberg och Niclas Sjöstedt tränare, Alexander Petras (IFK Norrköping), Ante Maletic (Gunnilse IS), Henry Blake (Floda GoIF), Joakim Olsson (Torslanda IK), Jonas Bjurström (IFK Norrköping), Markus Skogvard (Gunnilse IS)

Förluster: Lars-Olof Mattsson, tränare, Andreas Nicklasson (IF Elfsborg), Arash Talebinejad (AIK), Carl Bergdahl (Askim), Dorde Uzelac (Gunnilse IS), Fernando Fuentes (klubb ej klar), Fredrik Björck (AIK), Hans Blomqvist (IFK Göteborg), Henrik Larsson (Gunnilse IS), John Alvbåge (Örebro SK), Niclas Löfgren (Skärhamns IK)

Åtvidabergs FF

Nyförvärv: Dan Burlin (Skellefteå AIK), Blaise Mbemba (Djurgårdens IF), Martin Jönsson (Linköpings FF), Richard Ekunde (Djurgårdens IF)

Förluster: Adam Heimdahl (klubb ej klar), Martin Petersson (klubb ej klar), Rasmus Lindahl (Hjulsbro)

Tack till Mikael Martinsson på Hallands Nyheter samt Gert Forsberg i Tyresö som har tipsat om transfers.