Oväntad förlust för damlaget

Vilja slog klass när IFK Malmös damlag mötte IFK Klagshamn på onsdagen. Fjolårets 6-0 och 8-0 till IFK Malmö i seriespelet blev denna gången förlust med 1-3.

Christian Påhlsson, tränare i IFK Malmö:

Var var domaren? Väldigt tråkigt att det inte ens var någon bokad, men det löste sig i form utav P87-tränaren Kenneth Folkesson. Denne underbare göteborgare stod för en gedigen insats, tänk om det hade funnits fler av dig i domarkåren, konsekvent och rättvis åt båda hållen. Tack för hjälpen!

För andra matchen i rad släpper vi in tre mål, där alla tre var väldigt bra avslut, inget att säga om det, men det är hur vi bjuder fram dessa situationer som leder till baklängesmål som är beklagligt. I dessa situationer måste vi vara betydligt mer fokuserade.

Trots massivt spelövertag lyckades vi endast få in ett mål, genom en fin prestation av Susanne Carlsson. Camilla stod för en bra insats i backlinjen och Emma Henriksson spelade med stort hjärta och en glödande vilja i anfallet.

Trots förlusten fanns det mycket positivt att ta med och bygga vidare på. VI är på rätt väg.

IFK Malmö – IFK Klagshamn 1-3 (0-2)

Arena: Malmö Stadion, plan 4
Domare: Kenneth Folkesson, Malmö
Mål: 1-3 (89) Susanne Carlsson
Varningar:

IFK MALMÖ (4-3-3)

Annica Påhlsson

Camilla Bergström
Susanne Carlsson
Karin Caesar
Malin Engelbrecht

Therese Lövqvist
Malin Tufvesson
Marie Järlesäter

Johanna Gustavsson
Jenny Malmström
Emma Henriksson

Avbytare

Emma Skatka
Jessica Laneborg
Maria Svensson
Pia Lindström