Sylvia slår ur underläge

IF Sylvia var det laget som tog flest poäng på försäsongen sett till antal poäng per match. Trots detta får man finna sig i att vara nederlagstippade i de flesta av matcherna, så även i söndagens premiärmatch borta mot IFK Malmö.

– Visst har resultaten varit bra, men man ska också tänka på att det är division 2- och 3-lag vi har mött och det kanske inte är några bra värdemätare. Därför ska också resultaten tas med en nypa salt, kommenterar Sylvia-tränaren Mats Karlsson till ifkmalmo.com.

– Dock har vi en ambitiös och rutinerad trupp med många spelare som spelat länge tillsammans, det kan räcka långt, men vi får finna oss i att vi inte lär bli favorittippade i särskilt många matcher.

Under veckan har IF Sylvia liksom de flesta andra lagen i serien haft en del besvär med vädret. Ett par dags snöande förhindrade Sylvia att träna på gräs de sista dagarna innan matchen, senaste grästräningen var i tisdags.

– Vi har fått träna på annat sätt istället, men det gör oss inte så mycket, grundträningen förlorar vi inte på några dagar utan grästräning, säger Karlsson som också tror på en väldigt öppen tillställning.

– De tre, fyra första omgångarna kommer det att vara mycket krig om bollen utan något finlir precis. I första matchen finns det också premiärnerver med i bilden så vi får se, resultatet är inte det viktigaste i premiären utan intentionerna.

Till morgondagens (läs söndagens) match mot IFK Malmö tvingas man klara sig utan två nyckelspelare. Lasse Ström är avstängd i två matcher p.g.a. en grov utvisning i en träningsmatch, dessutom har Chay Hews drabbats av en lättare bristning i låret.

Sedan tidigare återfinns Henrik Andersson (korsbandsskadad) och Marcus Hansson (ljumskskadad) på skadelistan. För Henrik är hela säsongen spolierad medan man inte riktigt vet med Marcus.

Truppen: Jakob Tenselius, Robert Axelsson, Mikael Cupan, Lasse Åkerberg, Magnus Karlsson, Johan Larsson, Fredrik Åström, Tomas Hellberg, Kristoffer Dyverfeldt, Pelle Andersson, Niklas Moberg, John Baraza, Christoffer Jussila, Johan Jönsson, Jonas Björkholm, Fahrodin Mahovic