Växjö BK första lag för "di gule" i cupen

IFK Malmö kommer att få möta nyförvärvet Martin Abrahamssons förre klubb, nyblivna division 2-laget Växjö BK, när man går in i den andra omgången av Svenska Cupen.

– Det ska bli roligt att möta dem, eftersom jag känner de flesta i laget. De har också en del gamla Öster-spelare som till exempel Claes Green i målet, kommenterar mittfältaren Martin Abrahamsson till ifkmalmo.com.

Växjö BK vann förra året sin division 3-serie i överlägen stil utan en enda förlust och med imponerande 64 av 66 poäng. Man spelar i år i division 2 Östra Götaland som man inleder på annandag påsk med bortamatch mot Motala AIF. I cupens första omgång slog man ut Snöstorp/Nyhem med knappa 1-0.

– Klart intressant motstånd för oss och såklart trevligt för Martin. Vi kommer att satsa rejält på cupen även i år och därför är det en nästintill perfekt öppning, de kommer säkert oerhört taggade och det blir ingen lätt match, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

I fjolårets Svenska Cupen inledde IFK Malmö med en lång bortaresa till järnvägsknuten Krylbo, därefter blev det Södertälje och Assyriska Föreningen innan man till slut åkte ut mot Djurgårdens IF på hemmaplan. Nu inleder man med en betydligt kortare resa till Växjö.

– Det är nog det skönaste att det inte blir någon gigantisk resa, som när vi fick möta Krylbo för att ta ett exempel, menar IFK-tränaren.

Matchen ska spelas senast den 1 maj. Ifkmalmo.com återkommer givetvis när exakt speldatum och tid är fastställt.