Oavgjort med mersmak för Tipselit

IFK Malmös Tipselit visade prov på stor moral när man hämtade upp 0-2-underläge i paus till 2-2 mot IF Leikin i premiären av Juniorallsvenskan Södra Götaland. Resultatet var till och med något i underkant, med tanke på de chanserna som IFK skapade i den andra halvleken.

– Jag är otroligt stolt och glad över att killarna kunde komma tillbaka på det viset efter den tunga inledningen. Bara lite tråkigt att vi inte kunde få in segerbollen, kommenterade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Leikin tog ledningen med både 1-0 och 2-0 tidigt i den första halvleken, men det var siffror som inte speglade de första 45 minuterna särskilt väl.

– Vi hade spelet och strax innan deras ledningsmål hade vi en jättechans att göra 1-0 på ett friläge, där skottet tyvärr gick strax utanför. Därefter gick de upp och gjorde mål på en halvchans, vilket givetvis kändes tungt.

I den andra halvleken visade IFK Malmö dock på allvar vilket bra lag man har. Mittbacken Valon Muslijaj gjorde två mål och man hade även bud på fler mål.

– Som vi kämpade i andra vill jag att vi alltid spelar, vilken underbar inställning och spelglädje våra spelare visade. Alla ska ha beröm, men dock förtjänar backlinjen ett extra plus.

IF Leikin – IFK Malmö 2-2 (2-0)

Arena: Sannarps IP
Domare: Stefan Ujfalusi, Halmstad, Bo Johansson, Halmstad, Jan-Olof Jönsson, Halmstad
Mål: 2-1 Valon Muslijaj, 2-2 Valon Muslijaj
Varningar: Aziz Husseini, Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Carl Holm
Tobias Kristensson
Valon Muslijaj
Ali Alamiri

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Iboy Zenghore
Azeem Razwan

Aziz Husseini
Nana Piesie

Avbytare

Ahmed Abed el Karim
Mohammed Faour
Nick Holk
Zoran Jovanovic
Philip Esbjörnsson (målvakt)