Rasmussen fortsätter på topp i IFK

Nikolaj Rasmussen som gjorde succé i torsdagens cupmatch för IFK Malmö mot Växjö BK med två egna mål får fortsatt förtroende på topp i söndagens hemmamatch mot FC Café Opera.

– Det var egentligen inget svårt val. Jag har haft funderingar på att prova med honom tidigare och eftersom det gick väldigt bra uppe i Växjö finns det ingen anledning att inte låta honom fortsätta, säger IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

En mening med det låga försvarsspelet som IFK praktiserar är att man ska kunna skapa tryck mot motståndarmålet genom långa anfall, något som inte har fungerat i de tre Superettanmatcherna som har spelats.

– Vi har haft problem när vi vinner bollen och sedan hålla kvar den långt upp i banan, det är därför som det inte har blivit så många mål, men med denna ändringen ska det förhoppningsvis bli bättring.

Vid sidan av Nikolaj Rasmussen kommer Magnus Eriksson att spela, den enda IFK-målskytten hittills med två fullträffar. Ändringen innebär även att Jörgen Svensson får börja på bänken.

– Jörgen har definitivt inte varit svag, men när det är någon som sticker fram på det här viset som Nikolaj gjorde i torsdags måste vi ta möjligheten och se vad det kan ge, menar IFK-tränaren.

Även i backlinjen blir det en förändring, Marcus Jönsson ersätter en annan Jönsson, Fredrik.

– Vi har gott om spelare där bak, båda Jönssonarna har visat god form när de varit inne och spelat. Tycker dock att Alm (Martin) och Marcus samarbetade riktigt bra i matchen mot Häcken, men det är små skillnader som sagt.

Pontus Andersson har liksom Jens Nordström problem med låret och kan därför inte spela. Hans plats på innermittfältet övertas av Marcus Nilsson.

Efter att ha fått börja på bänken i samtliga seriematcher är det nu dags för Martin Abrahamsson att spela från start till vänster på yttermittfältet istället för Dan Ingvarsson.

– Dan är i en liten svacka, vilket vi också har pratat om. Eftersom Abrahamsson samtidigt har börjat hitta formen blir det då tufft för Dan att hålla sig kvar på plan, förklarar Patrik Johansson.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Mattias Filipanics

Anders Jemail
Martin Alm
Marcus Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Nikolaj Rasmussen

Avbytare

Fredrik Jönsson
Ivan Milosevic
Jörgen Svensson
Marcus Svensson
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)