Ahmed tvåmålsskytt när IFK besegrade Ängelholm

Ahmed Abed el Karim såg med två mål inom loppet av fyra minuter till att IFK Malmö gick segrande från lördagens Skånederby i Juniorallsvenskan Södra Götaland mot Ängelholms FF med 2-1.

– Han var verkligen vass i den första halvleken, men visst kunde och borde segersiffrorna ha blivit större, menade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Ett skott i ribbans underkant och ett friläge i bra läge av Zoran Jovanovic där skottet gick strax utanför var chanser som man borde ha satt.

– Men man får ändå vara nöjd med att vi vann särskilt med tanke på den mardrömsstart vi fick i den andra halvleken då de reducerade snabbt och sedan fick lite press på oss.

Ängelholms tryck varade dock bara dryga tjugo minuter. Målvakten Adnan Zukancic som fick hoppa in i målet en bit in i den första halvleken sedan Andreas Engler-Ludviksson fått ont i ljumsken fick göra några svettiga räddningar, men att segern var rättvis var det inget tvivel om.

– Tyckte vi var det klart bästa laget sett över hela matchen, särskilt i den första halvleken spelade vi riktigt bra, hade blivit väldigt besviken om vi inte klarat av det.

Plus i IFK Malmö till inhoppande målvakten Adnan Zukancic och för Ali Alamiris uppoffrande spel i backlinjen.

IFK Malmö – Ängelholms FF 2-1 (2-0)

Arena: Malmö IP
Mål: 1-0 (20) Ahmed Abed el Karim, 2-0 (24) Ahmed Abed el Karim
Varningar: Ali Jasim, Azeem Razwan, Aziz Husseini, Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Ali Jasim
Carl Holm
Valon Muslijaj
Ali Alamiri

Aziz Husseini
Zoran Jovanovic
Iboy Zenghore
Azeem Razwan

Ahmed Abed el Karim
Nana Piesie

Avbytare

Migjen Shaqiri
Mohammed Faour
Richard Adamczyk
Shaban Sadiku
Adnan Zukancic (målvakt)