Tipselit vidare i junior-DM

IFK Malmös Tipselit tog sig vidare i junior-DM efter seger mot BK Flagg med 3-2, men det satt hårt inne. Inte förrän i den 28:e minuten av 30 i golden goal slog Shaban Sadiku in segermålet.

– Vi gjorde en mycket bra match efter den första halvleken och borde kanske avgjort tidigare, men så var vi också i underläge ganska länge, kommenterade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Flagg tog ledningen i den första halvleken med 1-0, ökade tidigt i den andra på till 2-0 innan IFK Malmö satte fart.

– De hade två riktigt snabba forwards som vår backlinje fick problem med i och med att spelarna inte riktigt hittade sina positioner.

Matchens lirare Zoran Jovanovic gjorde på egen hand 1-2 och med en kvart kvar kvitterade Nana Piesie. I förlängningen gjorde sedan Shaban Sadiku 3-2 till "di gule".

– En rättvis seger, men det var ändå strongt att komma tillbaka så efter ett 0-2-underläge som vi gjorde. Jag stod och njöt, så fint spelade vi, berömde Mikael Svensson.

Under golden goal hände också något riktigt otrevligt. Efter en kollision med en motståndare började det blöda riktigt mycket från Mohammed Faours näsa. Han fick utgå och åka ambulans till Umas där han undersöktes sent på onsdagskvällen.

– Även om vi vann var det såklart en smolk i segerbägaren. Jag vet ännu inte hur det är med honom men det är bara att hoppas att det inte är något allvarligare och att han mår bra.

BK Flagg – IFK Malmö 2-3 (1-0)

Arena: Dalhems IP
Domare: Vlakto Kralev, Malmö
Mål: 2-1 Zoran Jovanovic, 2-2 Nana Piesie, 2-3 Shaban Sadiku
Varningar: Ali Alamiri, Aziz Husseini, Zoran Jovanovic (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Adnan Zukancic

Ali Jasim
Carl Holm
Richard Adamczyk
Ali Alamiri

Shaban Sadiku
Zoran Jovanovic
Iboy Zenghore
Migjen Shaqiri

Ahmed Abed el Karim
Nana Piesie

Avbytare

Azeem Razwan
Aziz Husseini
Mohammed Faour
Nick Holk
Nezir Mehmeti (målvakt)