Tamim kom in och avgjorde för P87

IFK Malmös Ahmed Tamim hade inte ens varit på planen i en halv minut när han avgjorde matchen i Pojkallsvenskan Södra Götaland mot kamratkollegorna i Klagshamn.

Matchklockan började närma sig 65 spelade minuter när hemmalaget bytte in Ahmed Tamim, som spelat från start men gått ut och nu alltså kom igen. Samtidigt fick IFK Malmö frispark som Tamim satte rätt upp i krysset och 2-1 var ett faktum.

– Han hade lovat mig att gå in och avgöra matchen och det gjorde han ju och vilket snyggt mål det var dessutom, förklarade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson med ett leende.

Målet var rättvist på så sätt att det var "di gule" som hade haft de farligaste chanserna och de största bollinnehavet, främst då i den andra halvleken.

– Vi borde avgjort långt tidigare, men efter att de kvitterat vår ledning i första halvlek blev vi lite stressade och även om vi spelade ganska bra i andra halvlek är jag inte riktigt nöjd spelmässigt.

IFK-tränaren Kenneth Folkesson har all rätt i sin kritik mot det egna spelet. Allt som oftast hade man svårt att hitta rätt i positionsspelet och innermittfältarna fyllde inte på som man skulle.

– För att statuera exempel, när vi vände spelet från egen målvakt följde de dåligt med uppåt, vilket gjorde att vi inte fick någon spets på anfallet.

En som dock var riktigt bra i IFK Malmö var mittbacken Hajriz Maloki som var säkerheten själv i de bakre leden.

IFK Malmö – IFK Klagshamn 2-1 (1-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Anders Jeppsson, Lomma, Petar Dzufoski, Malmö, Kiril Trajkovski, Malmö
Mål: 1-0 (7) Blerim Mullici, 2-1 (65) Ahmed Tamim
Varningar: Matko Scapec-Kukina, Paul Havn (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Nezir Mehmeti

Armend Kryeziv
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Matko Scapec-Kukina
Ahmed Tamim
Migjen Shaqiri
Blerim Mullici

Paul Havn
Enis Bakija

Avbytare

Edgardo Menjivar
Jeton Krasniqi
Mohammed Al-Heich
Philip Esbjörnsson (målvakt)