IFK Malmö skrällde i Juniorallsvenskan

Förderbyt till lördagens stora derby i Superettan mellan IFK Malmös Tipselit och favorittippade Trelleborgs FF i Juniorallsvenskan Södra Götaland vann "di gule" något överraskande med 4-2.

– Det känns mycket härligt att slå ett så pass duktigt lag som TFF har. Vi gjorde en riktig fantommatch och ingen ska ha mer beröm än någon annan, det var en riktig laginsats, konstaterade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

IFK Malmö tog rättvist ledningen efter tjugo minuters spel genom mittbacken Valon Muslijaj men Trelleborg kunde lite turligt kvittera strax innan halvtidsvilan.

– Väldigt olyckligt för vår del efter att vi inlett väldigt stabilt defensivt. Nu fick de ett mål strax före paus vilket gav dem nytt hopp inför andra och en liten tankeställare för oss.

Men skam den som ger sig. Hemmalaget gjorde 2-1, 3-1 och 4-1 första halvtimmen av andra halvlek och matchen var såklart avgjord. TFF:s reducering på straff med några minuter kvar var av ringa betydelse.

– Vi spelade fantastiskt bra i andra. Defensiven var oerhört disciplinerad och vi spelade underbar anfallsfotboll. Jag är riktigt nöjd, vi spelade precis som på träning och det var årets bästa match sett över 90 minuter, menade Svensson.

– Nu ska vi njuta i helgen innan vi har en ny tuff träningsvecka framför oss. Till helgen möter vi sedan Karlskrona borta, en match som vi vinner om vi spelar som vi gjorde mot TFF.

IFK Malmö – Trelleborgs FF 4-2 (1-1)

Arena: Malmö IP
Mål: 1-0 (20) Valon Muslijaj, 2-1 (50) Fatos Queriqi, 3-1 (60) Ali Alamiri, 4-1 (75) Nana Piesie
Varningar: Ali Alamiri, Fatos Queriqi, Mohammed Faour (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Ali Jasim
Mohammed Faour
Valon Muslijaj
Ali Alamiri

Aziz Husseini
Fatos Queriqi
Iboy Zenghore
Azeem Razwan

Migjen Shaqiri
Nana Piesie

Avbytare

Carl Holm (Iboy Zenghore 50)
Ahmed Abed el Karim (Migjen Shaqiri 70)
Nick Holk
Richard Adamczyk
Adnan Zukanic (målvakt)