IFK Malmö vidare i MM

IFK Malmö är vidare i Malmömästerskapet efter att ha besegrat serieledarna i division 6, IF Allians med klara 4-0 i åttondelsfinalen.

– En bra genomkörare där vi väl egentligen inte gjorde mer än vad vi skulle, men det var i alla fall fullt godkänt, konstaterade IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Anfallaren Niclas Öberg var företagsam och ställde tidigt Allians försvar på hårda prov. Efter att Jörgen Svensson gett IFK ledningen med 1-0 efter en knapp kvart blev det ytterligare tre IFK-mål, varav två från Niclas Öberg.

– Men fyra mål var lite i minsta laget med tanke på alla avsluten vi hade som vi missade. Tyvärr är det lite samma symtom som i Superettan, vi tar antingen fel beslut eller tar dem för sent, dock tycker jag att Öberg var duktig.

Det fjärde IFK-målet gjordes av pojklagsspelaren och A-lagsdebutanten Matko Scapec-Kukina som bara hade varit på planen i tre minuter innan det rasslade till i nätmaskorna. Målet kom efter ett fint väggspel med Niclas Öberg där Matko friställdes och därefter klippte till med ett skott rätt upp i krysset.

Matchen i matchen mellan målvaktsbröderna, David Engler-Ludviksson, tidigare i IFK Malmö, men nu i IF Allians och lillebror Andreas vanns av den yngre.

Andreas som gjorde sin andra A-lagsmatch (han stod även i träningsmatchen mot IK Frej, förlust 0-1) var säkerheten själv på det lilla han hade att göra och räddade också en välplacerad straff som han tippade över.

– Han var riktigt duktig med straffräddningen som pricken över i:et, en riktig tv-räddning, sade Patrik Johansson med ett flin.

Insatserna av Marcus Svensson och Marcus Jönsson i mittförsvaret gladde också.

– Sådana här matcher är alltid viktiga för att plocka ut en bänk med tanke på den konkurrensen som vi har i truppen. Därför är det starkt att de kunnat mobilisera krafterna så pass till denna matchen.

I kvartsfinalen som enligt planerna ska gå vecka 29 möter IFK Malmö segraren i matchen Husie IF – BK Olympic som spelas den 10 juni.

Hometeam: IF ALLIANS
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-2
Scorefull: 0-4
Arena: Mariedals IP
Crowd: 100
Referee: Bujar Fetiu, Malmö
Goal: 0-1 (14) Jörgen Svensson, 0-2 (32) Niclas Öberg, 0-3 (48) Niclas Öberg, 0-4 (83) Matko Scapec-Kukina
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: –
Awaympv: Marcus Svensson
Hometeam Squad: –
Hometeam Sub: –
Awayteam Squad: Andreas Engler-Ludviksson

Luan Topalli
Marcus Jönsson
Marcus Svensson
Samer Ali

Zoran Jovanovic
Jörgen Svensson
Dan Ingvarsson
Gergin Yilmaz

Wissam Barjawi
Niclas Öberg
Awayteam Sub: Ali Alamiri (Samer Ali 46)
Matko Scapec-Kukina (Zoran Jovanovic 80)
Valon Muslijaj