Svensson räddade en poäng åt "di gule"

IFK Malmös femte raka förlust i Superettan var riktigt nära borta mot BK Forward. Matchuret tickade mot 93 minuter och det var väl egentligen ingen som trodde att inhopparen Jörgen Svensson skulle trycka in kvitteringsbollen till 3-3 på dryga tre minuters stopptid.

– Ett riktigt härligt mål, det behövde både laget och jag för självförtroendet, för visst har det känts tungt på sistone, betonade IFK Malmös matchhjälte Jörgen Svensson till ifkmalmo.com

Denna säsongen har nämligen varit allt annat än ljus för den forne skyttekungen. Trots massor av chanser och hyfsat med speltid fram till petningen mot Café Opera, då Nikolaj Rasmussen fick ersätta honom på topp, hade det inte blivit ett enda mål på hela säsongen före lördagens match i Örebro.

– Frustration är bara ett ord för att beskriva hur det har varit däruppe, men jag hoppas och tror att detta kan vara vändningen för både mig och för laget.

När väl det där riktiga kanonläget kom mot Forward visade dock den förre TFF-spelaren att han fortfarande vet var målet är beläget. Jörgen snappade upp en passning från Niclas Öberg och helt fri placerade han bollen vid sidan om målvakten Claes Lundberg.

– Ett mål som i alla fall gav lite rättvisa, även om jag tycker att vi var det bästa laget och borde ha vunnit.

– Men det ska också erkännas att det inte var någon bra Superettanmatch på långa vägar. Det var mycket felpassningar och andra tekniska misstag, menade IFK-anfallaren.

IFK Malmö försökte i alla fall spela bra fotboll inledningsvis. Den första kvarten var aggressiviteten och offensiven alldeles utmärkt fram till sista passningen, men sedan lät man Forward som gjorde både 1-0 och 2-0 komma in i matchen.

– Oturligt, vi skulle aldrig släppt greppet så som vi gjorde, men det kan ha lite att göra med att vi aldrig fick någon utdelning för vårt hårda slit och då tappade vi lite av tålamodet, försökte "di gules" tränare Patrik Johansson förklara det hela.

Men bortalaget gav trots det aldrig upp. Niclas Öberg gjorde 1-2 efter 72 minuter, men hoppet om kvittering och poäng fick sig en rejäl törn sex minuter senare då Niklas Widmark gjorde 3-1.

Matchens IFK:are Glenn Holgersson replikerade dock snabbt med ett välplacerat skott från straffområdeslinjen och när sedan Jörgen Svensson kvitterade på stopptid infann sig en suck av lättnad i IFK-lägret.

– Riktigt skönt att få den här poängen och väldigt starkt att komma igen på det viset som vi gjorde, det visar att det trots allt finns en oerhörd stark moral i det här laget, kommenterade en någorlunda nöjd Patrik Johansson.

Högerbacken Anders Jemail kom hårt in i en luftduell redan tio sekunder in i matchen och fick lämna banan sedan han slagit upp ett sår bakom höger öra.

– Det blödde för kraftigt för att han skulle kunna fortsätta, men det är ingen fara för fortsättningen, han är med igen i nästa match.

Några som däremot inte kan vara med i nästa match är Marcus Nilsson och Nikolaj Rasmussen som båda ådrog sig varsin varning, deras tredje för den här säsongen vilket innebär att de är avstängda mot Gefle IF.

Inhopparna Jörgen Svensson och Niclas Öberg, samt Ivan Milosevic som hoppade in istället för skadade Anders Jemail stod för helgjutna insatser.

– Riktigt lyckade byten för en gångs skull, erkände Patrik Johansson.

Hometeam: BK FORWARD
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 1-0
Scorefull: 3-3
Arena: Trängens IP
Crowd: 622
Referee: Johnny Lundbäck, Karlstad, Peter Vesterholm, Årsta, Patrik Sand, Västerås
Goal: 1-0 (37) Självmål, 2-0 (58) Andreas Kling, 2-1 (72) Niclas Öberg, 3-1 (78) Niklas Widmark, 3-2 (81) Glenn Holgersson, 3-3 (90+4) Jörgen Svensson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Per Karlsson
Awaympv: Glenn Holgersson
Hometeam Squad: Claes Lundberg

Marcus Johannesson
Magnus Wikström
Stefan Larsson
Peter Olsson

Daniel Jansson
Per Karlsson
Per Andersson
Niklas Anttonen

Ola Lundgren
Andreas Kling
Hometeam Sub: Henrik Andersson (Andreas Kling 68)
Niklas Widmark (Daniel Jansson 73)
Sammy Bugday (Per Karlsson 84)
Kalle Buskqvist
Henrik Askerblom (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Anders Jemail
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson
Martin Abrahamsson

Magnus Eriksson
Nikolaj Rasmussen
Awayteam Sub: Ivan Milosevic (Anders Jemail 6)
Niclas Öberg (Magnus Eriksson 57)
Jörgen Svensson (Johan Åkesson 66)
Dan Ingvarsson
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)