Tipselit tappade segern efter självmål

IFK Malmös Tipselit såg ut att vinna matchen i Juniorallsvenskan Södra Götaland mot Högaborgs BK. Med tolv minuter kvar ledde man med 1-0, men ett oturligt självmål förstörde de planerna och matchen slutade 1-1.

– Retsamt, men sådan är fotbollen ibland. Det är bara att ta nya tag och försöka vinna nästa match, kommenterade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Vid vinst hade "di gule" parkerat på en andraplats i tabellen efter sex matcher, två poäng efter ledande Trelleborgs FF som dessutom spelat en match mer. Nu ligger man istället trea, fyra poäng efter.

– Men jag tycker ändå att det är oerhört starkt att vi ligger där vi ligger med tanke på turbulensen som har varit. Vi har visat att det finns kvalité och moral i laget.

Resultatet var dock egentligen inget att hänga upp sig på. Det var en väldigt jämn och tuff match där Högaborg ägde början av halvlekarna och IFK Malmö slutet.

– Ska vi gå in och räkna chanserna så hade vi de farligaste, Högaborg hade bara ett par halvchanser, men jag måste ändå vara nöjd.

Fatos Queriqi var matchens lirare mot Högaborgs BK. Förutom att han låg bakom framspelningen till målet skapade han ett flertal chanser och dominerade från sin innermittfältsposition.

– Han var väldigt duktig, dock ska även Nana som gjorde målet ha en stor eloge, menade Svensson.

Högaborgs BK – IFK Malmö 1-1 (0-1)

Arena: Harlyckan
Mål: 0-1 (38) Nana Piesie
Varningar: Aziz Husseini, Mohammed Faour (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Ali Jasim
Mohammed Faour
Valon Muslijaj
Himan Shaker

Matko Scapec-Kukina
Fatos Queriqi
Tobias Kristensson
Azeem Razwan

Nana Piesie
Aziz Husseini

Avbytare

Migjen Shaqiri (Aziz Husseini 30)
Ali Alamiri (Matko Scapec-Kukina 31)
Carl Holm (Azeem Razwan 75)
Richard Adamczyk
Adnan Zukancic (målvakt)