Sjätte raka för P87

Tio heta målchanser, men ändå bara två mål. Det var missarnas afton när IFK Malmös P87 tog sin sjätte raka seger och befäste serieledningen i Pojkallsvenskan Södra Götaland via 2-0 på bortaplan mot Kristianstads FF.

– Det var lite för mycket missar, men jag är nöjd med hur vi genomförde matchen. För en gångs skulle stod vi upp i 80 minuter och det är jag oerhört glad över att vi kunde göra, sade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Man satsade från start på en defensiv uppställning med en ensam toppforward, vilket inte gav det önskade resultatet så redan efter tio minuter gick man över till normala 4-4-2 och Paul Havn kom in på topp.

– Vi kände att vi inte kom fram riktigt i banan och kunde skapa målchanser, det blev för defensivt helt enkelt.

Det blåste väldigt mycket och "di gule" passade på att utnyttja den medvind man hade i första halvlek med två snygga mål signerade Migjen Shaqiri och Mohammed Al-Heich fram till 2-0 efter 25 minuter.

– Riktigt bra att vi gjorde två snabba mål och satte press på Kristianstad som är ett kontringsstarkt lag och har en mycket duktig målvakt, påpekade Folkesson.

I andra halvlek var det Kristianstad som hade fördel av vinden. Hemmalaget gick också ner på en trebackslinje för att pressa rejält och det gav ytor för IFK Malmö som fortsatte att trycka på i kontringarna.

– De hade väl några chanser och ett ganska så stort bollinnehav, men det var vi som skapade det hetaste även i den andra halvleken. 6-0 till oss hade inte varit helt orättvist, analyserade IFK-tränaren.

IFK Malmös målvakt Philip Esbjörnsson gjorde sin andra match i årets serie och höll återigen nollan.

– Philip är nog den enda som man ska ge extra plus, för övrigt var det en laginsats med en väldigt stabil backlinje.

Kristianstads FF – IFK Malmö 0-2 (0-2)

Arena: Kristianstads IP, C-plan
Domare: Jonas Åström, Kristianstad, Jan Karlsson, Kristianstad, Fredrik Hansson, Kristianstad
Mål: 0-1 (18) Migjen Shaqiri, 0-2 (25) Mohammed Al-Heich
Varningar:

IFK MALMÖ (4-5-1)

Philip Esbjörnsson

Ali Jasim
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Carl Holm
Yassine Soumah
Blerim Mullici
Mohammed Al-Heich
Edgardo Menjivar

Migjen Shaqiri

Avbytare

Cliff Berger
Darjan Maletic
Jeton Krasniqi
Paul Havn
Nezir Mehmeti (målvakt)