VSK förstörde dagen för IFK

IFK Malmö spelade bra, men det hjälpte inte, två oturliga mål förstörde det i övrigt positiva intrycket av matchen och Västerås SK kunde vinna med 2-1.

– En av de bittraste förlusterna än så länge den här säsongen. Vi var bättre än Västerås på det mesta, det var bara chansmässigt som det var jämnt, konstaterade IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

– Kan jag väl däremot inte riktigt hålla med om, oavgjort hade varit mest rättvist, men jag måste säga att det var en underhållande match mellan två riktigt bra lag, sade VSK:s tränare Leif Klingborg.

Första kvarten var det total IFK-dominans där man med ett fyndigt anfallsspel radade upp den ena chansen efter den andra i princip varje anfall. Istället tog dock Västerås ledningen efter fem minuters spel genom Mathias Elison.

– De fick en frispark som inte skulle vara frispark, är helt oförstående hur Stefan Johannesson som i övrigt gjorde en mycket bra match kunde döma på det viset, suckade IFK-tränaren.

Övertaget skulle ge utdelning efter 27 minuter. Efter ett mönsteranfall där en långboll bakom VSK:s backlinje nickades vidare av Nikolaj Rasmussen klippte Dan Ingvarsson till med ett skott som var helt otagbart för hemmamålvakten Oskar Wahlström.

– Ett riktigt snyggt mål av Dan, som återigen gjorde en riktigt bra match, synd bara att det inte blev till någon nytta i slutändan.

Två minuter efter kvitteringen replikerade Västerås efter en riktig kommunikationsmiss mellan IFK:s målvakt Mattias Filipanics och backlinjen.

Filipanics skulle bara till att ta bollen men istället nickade en försvarare in bollen i banan och det var bara för hemmalagets bäste, Peter Larsson att göra 2-1.

– Känns fortfarande inte som att försvaret riktigt litar på Mattias, det är därför vi gör om samma dumheter hela tiden.

Ett riktigt oväder blåste in över Arosvallen med massor av regn, vilket gjorde det svårspelat i den andra halvleken. IFK Malmö pressade på, men eftersom det var svårt att hålla i bollen blev det också svårt att skapa målchanser efter pausen och målen uteblev.

– Men vi hade tillräckligt med lägen för att kvittera ändå, men i och för sig, vi skulle lett redan i halvtid, så mycket bättre var vi, analyserade Patrik Johansson.

En som inte ska skämmas för sin insats var vikarierande lagkaptenen (Jonas Danielsson, avstängd) Marcus Nilsson som gjorde en i princip felfri insats och dominerade innermittfältet tillsammans med Dan Ingvarsson.

– Kul att "Mackan" och Dan kan visa sådan fin kvalité i sitt spel. Det finns absolut ingenting att klaga på hos dem.

Ivan Milosevic ersatte Martin Alm i mittförsvaret och gjorde det på ett hyggligt sätt. Marcus Svensson fick också hastigt hoppa in sedan Anders Jemail drabbats av en vadskada.

– Han vilade från träningen i lördags och vi trodde att han skulle kunna spela, men han ringde i morse (läs måndag) och sa att det gjorde alldeles för ont, därför fick vi göra den här ändringen.

Johan Åkesson linkade av banan till förmån för Martin Abrahamsson efter 65 minuter spel. Känningarna av ljumsken blev för stora.

– Det är lite lurligt, han har haft problem med den ett tag nu, han kanske får vila några dagar, men vi får se, sade Patrik Johansson.

Närmast för IFK Malmö väntar nykomlingarna Falkenbergs FF. En måstematch om inte nedflyttningsstrecket ska komma obehagligt nära. Men kommer IFK upp i den kvalitén som man visade i långa stunder mot Västerås, då vinner "di gule".

Hometeam: VÄSTERÅS SK
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-1
Scorefull: 2-1
Arena: Arosvallen
Crowd: 1838
Referee: Stefan Johannesson, Stockholm, Lars Rönnmark, Umeå, Per Karlsson, Örebro
Goal: 1-0 (5) Mathias Elison, 1-1 (27) Dan Ingvarsson, 2-1 (29) Peter Larsson
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Peter Larsson
Awaympv: Marcus Nilsson
Hometeam Squad: Oskar Wahlström

Per Andersson
Adam Braz
Patric Feltendahl
David Curtolo

Johan Svensson
Joonas Botold
Ibrahim Atiku
Mathias Elison

Peter Larsson
Stefan Bärlin
Hometeam Sub: Jonas Eberhardson (Peter Larsson 65)
Sebastian Sallanto (Ibrahim Atiku 71)
Fredrik Karlsson (Joonas Botold 87)
Andreas Åhman
David Wikström (målvakt)
Awayteam Squad: Mattias Filipanics

Marcus Svensson
Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Dan Ingvarsson
Marcus Nilsson
Jörgen Svensson

Nikolaj Rasmussen
Niclas Öberg
Awayteam Sub: Martin Abrahamsson (Johan Åkesson 65)
Magnus Eriksson (Jörgen Svensson 73)
Fatos Queriqi
Luan Topalli
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)