Uddamålsseger för P90 mot Bara

IFK Malmös P90 hade besegrat Bara GIF med 5-0 i Humlecupens gruppspel och en lätt match var att vänta i första kvalmatchen till A-slutspelet. Men teorier ska man aldrig lita på och det fick man bittert känna av trots att man till slut lyckades vinna med 3-2.

Lars Lundberg, tränare för IFK Malmös P90:

Det var vår sämsta match än så länge i den här turneringen. Passningsspelet som vi visat tidigare var som bortblåst och målchanserna missades den ena efter den andra.

Hade vi gjort mål på de chanserna som vi hade i den första halvleken hade det stått 10-0. Men det ska sägas att Bara också hade höjt sig ett par tre snäpp jämfört med gruppspelsmatchen, dock försvarar det inte vår insats.

Efter att vi tagit ledningen med 2-0 kom Bara igen, gjorde 2-1, vi ökade på till 3-1 innan de reducerade till 3-2. De hade till och med lägen att kvittera så det var tur att vi hade den där lite extra viljan att vinna så vi kunde tända till på slutet och hålla tätt.

I denna match var det inte vår mest namnkunniga spelare som trädde fram utan det var de minst kända som presterade bäst. Ta en sådan som Mohammed Khaled som ett exempel som kom in och gjorde det oerhört viktiga 3-1-målet.

Nu gäller det att vi höjer oss och gör vårt bästa i nästa match klockan 16:00 mot IFK Göteborg. Ska vi vinna matchen och ta oss till A-slutspelet krävs det att alla spelar på topp.

Första kvalmatchen till A-slutspelet

IFK Malmö – Bara GIF 3-2 (1-0)

Arena: Falkenbergs IP
Mål: 1-0 (8) Omar Aouida, 2-0 (28) Jozo Kostroman, 3-1 (34) Mohammed Khaled
Varningar: Mohammed Khaled (IFK)

IFK MALMÖ (3-5-2)

Ali Alkefagy

Roland Levay
Mustafa Karim
Dragan Kostroman

Jozo Kostroman
Omar Aouida
Senad Habibovic
Demokrat Maxhuni
Kristoffer Bertolino

Charlie Wiahl
Hosein Alkefagy

Avbytare

Artan Muli
Mirko Lukic
Mohammed El Jaouni
Mohammed Khaled
Chaib Yanar (målvakt)