Två man kort ute på banan, men ändå blev det seger. IFK Malmö stod för en heroisk insats när man lyckades vända och vinna den viktiga matchen mot Falkenbergs FF med 2-1.

– En av de underligaste tillställningarna som jag har varit med om under både min tid som spelare och tränare. Dock ska vi tänka på att fotboll aldrig är förutsägbar, menade IFK Malmös tränare Patrik Johansson.

– Men sådan skön eftersmak det blev trots allt. Den här segern satt riktigt fint, och vilken betydelse det kan få för självförtroendet i fortsättningen.

IFK Malmö såg länge ut som ett slaget lag. Falkenbergs FF tog tidigt ledningen i den 13:e minuten då Jens Josefsson nickade i mål efter en snyggt slagen hörna.

När sedan också Ivan Milosevic åkte ut efter dryga halvtimmen sedan han kapat bortalagets Daniel Alexandersson fanns det egentligen ingenting som talade för "di gule". Spelet ute på planen hade nämligen dessutom varit långt ifrån bra.

– Vi tog oss en riktig funderare i halvtid och bestämde oss för att detta skulle vi göra allt för att vända och som det lyckades. Spelet blev mycket bättre efter paus.

Halvtimmen in i andra halvlek byttes Magnus Eriksson in och då blev det också en helt annan fart på anfallsspelet. Chanser skapades och när Eriksson ordnade frispark efter 65 minuter kom äntligen utdelningen.

Glenn Holgersson som har en erkänt vass vänsterfot skruvade elegant in bollen från 20 meter vid bortre stolpen. Tjugo minuter senare och med ytterligare en spelare utvisad, Marcus Nilsson efter 71 minuter, avgjorde även "Mange" tillställningen.

Magnus Eriksson drog sig förbi två spelare och lade av ett skott in mot mål som Falkenbergsmålvakten Tommy Karlsson tappade in och jublet steg på Malmö IP.

– Eftersom vi inte hade mycket folk uppe i banan var det bara att få till ett skott. Visst var målvakten långt ute, men det var aldrig någon tanke på att det skulle bli en lobb, förklarade matchhjälten Magnus Eriksson.

Segern var välbehövlig för IFK Malmö som därmed fick lite andrum till bottenlagen. Med tio omgångar spelade ligger man tia med tretton poäng, fyra bättre än Assyriska under nedflyttningsstrecket.

– Visserligen kom vi inte upp i normal standard, men jag är otroligt nöjd med hur vi genomförde den andra halvleken. Som vi kämpade och slet trots allt det negativa som inträffade för vår del, berömde Patrik Johansson.

Att det blev så många kort under matchen, totalt sju gula och två röda, varav fyra av de gula till IFK Malmö, berodde till stor del på det blöta underlaget och att domare Fällström från Uppsala inte tillät särskilt mycket från första början.

Förutom Ivan Milosevic och Marcus Nilsson är nämligen också Johan Åkesson avstängd i onsdagens svåra bortamatch mot Västra Frölunda.

– När det är så blött gäller det att ta det försiktigt vid brytningar och det gjorde kanske inte mina spelare riktigt vid ett par tillfällen och då får man också räkna med att det röda eller gula kortet kan komma upp, kommenterade IFK-tränaren.

– Egentligen är det inte så mycket att klaga på förutom att något kanske kom av frustration över motgångarna som vi fick med oss i matchen.

Hometeam: IFK MALMÖ
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: FALKENBERGS FF
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 0-1
Scorefull: 2-1
Arena: Malmö IP
Crowd: 752
Referee: Mattias Fällström, Uppsala, Peter Vesterholm, Årsta, Magnus Appelberg, Jönköping
Goal: 0-1 (13) Jens Josefsson, 1-1 (65) Glenn Holgersson, 2-1 (85) Magnus Eriksson
Homewarning: Dan Ingvarsson, Johan Åkesson, Martin Alm, Niclas Öberg
Home sent of: Ivan Milosevic, Marcus Nilsson
Homempv: Glenn Holgersson
Awaympv: Jens Gustavsson
Hometeam Squad: Mattias Filipanics

Martin Alm
Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jonas Danielsson
Marcus Nilsson
Dan Ingvarsson

Nikolaj Rasmussen
Niclas Öberg
Hometeam Sub: Magnus Eriksson (Nikolaj Rasmussen 63)
Martin Abrahamsson (Niclas Öberg 74)
Jörgen Svensson (Johan Åkesson 83)
Marcus Svensson
Andreas Engler-Ludviksson (målvakt)
Awayteam Squad: Tommy Karlsson

Lucas Egenwall
Jens Gustavsson
Patrik Lundgren
Martin Möller

Marcus Olsson
Magnus Sundqvist
Jens Josefsson
David Svensson

Magnus Wallin
Daniel Alexandersson
Awayteam Sub: Erik Andersson (Marcus Olsson 55)
Patrik Larsson (Jens Gustavsson 83)
Joachim Andersson (Jens Josefsson 86)
Daniel Ivarsson
Jimmy Sörensen (målvakt)