Femetta för Tipselit

Efter två raka förluster i Juniorallsvenskan Södra Götaland tog sig IFK Malmös Tipselit samman och besegrade Landskrona BoIS med hela 5-1. Segern förde upp "di gule" på en fjärde plats i tabellen.

– Jävligt skönt med en seger nu innan uppehållet det behövde vi. Dessutom starkt att spela så bra med tanke på alla spelarna som vi saknade och BoIS var inte heller dåliga, de hade många som var bollskickliga, menade IFK Malmös Tipselittränare Mikael Svensson.

Hela fem stycken var borta av olika anledningar. Fatos Queriqi och Zoran Jovanovic var avstängda efter utvisningarna i matchen mot Kristianstads FF. Haris Xhemajli är skadad medan Nana Piesie och Himan Shaker missade matchen på grund av familjeangelägenheter.

Ersättarna tog verkligen chansen. Blerim Mullici, en av de bästa i P87-laget fick göra Tipselitdebut och stod bland annat för det så viktiga 2-1-målet tio minuter efter Landskronas kvittering.

– Han skötte sig riktigt bra, det kan nog bli tal om att låna in honom fler gånger, förklarade IFK-tränaren.

En som varit lite ur form den här säsongen är Matko Scapec-Kukina. Mot BoIS spelade han dock upp stora delar av sitt register och var en av matchens bästa spelare.

– Nog hans bästa match i år. Han börjar spela mer och mer enkelt spel, vilket det har varit lite si och så med tidigare.

Övriga spelare som förtjänade extra beröm var debutanten Ibrahim Abou-Alpha, Tobias Kristensson för sitt uppoffrande spel på mittfältet, Ali Alamiri som spelade både i anfallet och i försvaret samt Nick Holk som gjorde ett piggt inhopp efter att ha varit lite utanför laget ett tag.

IFK Malmö – Landskrona BoIS 5-1 (4-1)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Mål: 1-0 (2) Azeem Razwan, 2-1 (20) Blerim Mullici, 3-1 (30) Valon Muslijaj, 4-1 (35) Ali Alamiri, 5-1 (75) Migjen Shaqiri
Varningar: Aziz Husseini, Richard Adamczyk (IFK)
Utvisningar: Ahmed Abed el Karim (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Andreas Engler-Ludviksson

Ali Jasim
Richard Adamczyk
Valon Muslijaj
Ibrahim Abou-Alpha

Matko Scapec-Kukina
Aziz Husseini
Tobias Kristensson
Azeem Razwan

Ali Alamiri
Blerim Mullici

Avbytare

Ahmed Abed el Karim (Matko Scapec-Kukina 55)
Migjen Shaqiri (Ali Jasim 55)
Nick Holk (Aziz Husseini 75)
Carl Holm
Adnan Zukancic (målvakt)