IFK-tränare ska hjälpa P86-landslaget

Det är inte bara IFK Malmös ungdomar som håller hög klass. Nu kommer även beviset på att man har duktiga ledare. Tipselittränaren Mikael Svensson har nämligen blivit uttagen som instruktör till P86-landslagets påbyggnadsläger i Halmstad i juli.

– En jättechans för mig och för föreningen att komma ut och visa att även IFK Malmö kan, konstaterar Mikael Svensson till ifkmalmo.com. Helt klart är det inspirerande att ha blivit kallad av Svenska Fotbollförbundet.

Till lägret den 6-13 juli kommer 64 av landets bästa 17-åringar. Dessa delas sedan upp i fyra grupper om 16 i varje, där Mikael Svensson kommer att ha en grupp.

– Under veckan kommer jag med tre andra tränare, däribland förbundskapten Hans Lindbom, att plocka ut en trupp på 18 spelare som ska spela en turnering i Falkenberg direkt efter lägret, berättar IFK-tränaren.

Veckan i Halmstad bjuder dock inte på några av "di gules" spelare. Ali Alamiri, Fatos Queriqi och Zoran Jovanovic var rekommenderade av Mikael Svensson men föll inte Hans Lindbom med kollegor tillräckligt väl in i smaken.

För att ta ett exempel fick Trelleborgs FF som också alltid har duktiga ungdomar inte heller med en enda spelare. Malmö FF fick två om man undantar Labinot Harbuzi som nu spelar i Feyenoord, Helsingborgs IF och Landskrona BoIS har fyra var med på lägret.

– Men de lyssnade och Jörgen Larsson från Skåneboll som också är inblandad kring landslaget var och tittade på dem. Bara att de intresserar sig är en framgång och det kommer fler chanser även för våra spelare, menar Mikael Svensson.

– Det är svårt att bli uttagen i landslaget, det är bara ett fåtal av alla duktiga spelare som någonsin blir det. Jag är övertygad om att IFK snart får någon landslagsspelare.