Christian Andersson förstärker IFK Malmö

IFK Malmö ser om sitt hus när Superettan nu närmar sig halvtid. Mittfältaren Christian Andersson, 25, med över 40 allsvenska matcher i Trelleborgs FF, men det senaste halvåret i danska Hellerup har skrivit på för Superettanklubben.

– Till att börja med kommer han att spela för oss resten av säsongen, visar han sedan framfötterna rejält är det inte omöjligt att vi behåller honom, konstaterar Bo Cronqvist, fotbollsansvarig i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

– Han är en kvick yttermittfältare som har en hel del rutin. Förutom de allsvenska matcherna har han spelat över 100 matcher i division 1 och då säger det sig ju själv att han har erfarenhet.

Det är faktiskt inte första gången Christian Andersson varit på väg att bli gul spelare. Redan i vintras togs en del kontakter, men han skulle kosta pengar och därför hamnade han i dåvarande danska division 1-klubben Hellerup. Nu var han emellertid Bosman och fri att gå.

– Jag bor i Malmö och har gjort det ett bra tag, därför ville jag till IFK redan då. Efter det har jag hela tiden haft kontakten med Patrik Johansson och när vi åkte ur serien var inte beslutet svårt att ta, säger Christian Andersson.

Tränare Patrik Johansson var en annan anledning till att det blev Malmö och "di gule". Under Christian Anderssons A-lagsår i Landskrona BoIS 1997-1999 var det Patrik som satt på bänken som assisterande tränare.

– Dessutom hade jag honom som vikarie när jag hade individuellt val – fotboll under gymnasietiden vid Gullstrandsskolan i Landskrona, påpekar Christian Andersson som tränade sitt första pass med IFK Malmö i fredags.

– Och det sa "klick", de bestämde sig direkt för att de ville ha mig. Det är verkligen roligt att komma hit och har redan efter tre träningar märkt att jag kommit till ett härligt gäng.

Spelklar beräknas Christian Andersson bli först till hemmamatchen mot Åtvidabergs FF den 26/7. Det blir således inget spel redan till helgen.

– Nej, det är kanske lite för kort tid, även om övergången TFF-Hellerup gick på tre dagar. Papperna skickades in i går (läs tisdag) så vi får väl se när det är klart, men den 26/7 bör det i alla fall vara det.

Fakta/Christian Andersson

Ålder: 25
Familj: Mamma, pappa, en bror och en syster
Yrke/utbildning: Studerat bygg/anläggning vid Gullstrandsskolan i Landskrona
Längd: 182 cm
Vikt: 79 kg
Klubbar: Borstahusens BK (1982-1992), Landskrona BoIS (1993-1999), Trelleborgs FF (2000-2002), Hellerups IK, Danmark (2003), IFK Malmö (2003-)
Intressen: Umgås med kompisar, golf
Aktuell: Nyförvärv i IFK Malmö när Superettan nu snart nått halvtid