Horribel straff fällde IFK Malmö

IFK Malmö hade kvitterat ett 0-2-underläge och såg ut att ha räddat en poäng i den viktiga bortamatchen mot Åtvidabergs FF. Men än en gång grinade oturen, eller ska man säga oflytet "di gule" rakt i ansiktet och hemmalaget kunde vinna med 3-2 på stopptid efter en horribelt dömd straff.

Händelsen inträffade strax efter att klockan tickat över 90 minuter då Åtvidaberg var uppe i ett av få hemmaanfall den sista kvarten. Imad Shhadeh var i ett trängt läge och tog en rejäl chansning genom att helt medvetet falla utan inblandning från någon IFK-spelare.

Domare Markus Strömbergsson från Gävle var säker på sin sak och pekade på straffpunkten. Vilda protester utbröt efter den dömda straffen, vilket resulterade i en varning till Wissam Barjawi.

– Rent vansinnigt domslut, jag var nära att spricka i limningen och det var väl tur att jag trots allt kunde hålla mitt humör någorlunda nere, sade en upprörd Patrik Johansson, tränare i IFK Malmö till ifkmalmo.com.

Vänsterbacken Imad Shhadeh tog själv säkert hand om straffen och det var egentligen inte mer än logiskt eftersom han hade utsetts till matchens lirare i hemmalaget minuterna innan.

Djurgården-lånet Blaise Mbempa var dock egentligen snäppet vassare och imponerade stundtals med sin bländande teknik.

– Jag tycker dessutom oerhört synd om mina spelare som hade kämpat sig tillbaka i matchen och till och med lyckats få till en kvittering efter de andra motgångarna i matchen, menade Patrik Johansson.

Framförallt sista kvarten efter att Wissam Barjawi kommit in var det ett helt annat IFK Malmö i offensiven. Magnus Eriksson hade glimtat till tidigare i matchen, men nu fanns även giftigheten i avsluten där.

Nikolaj Rasmussen drogs ner efter 78 minuter ansåg domaren och dömde straff. Magnus Eriksson hade inga problem med att slå in reduceringen.

– Då kände vi att vi hade chansen att få med oss en poäng från denna matchen och satsade allt framåt, förklarade IFK-tränaren.

Pressen med tre man framåt skulle ge utdelning, men först efter att Nikolaj Rasmussen blivit utvisad sedan att han fått sitt andra gula kort för matchen i den 84:e minuten. Nikolaj lyckades inte väja undan i farten och ramlade på målvakten Henrik Gustavsson.

– Dumt att inte ta det försiktigt och undvika sådana situationer när man redan har en varning tidigare i matchen, vill vidare inte kommentera utvisningen.

Kvitteringen kom två minuter senare sedan en nick från Jörgen Svensson nått fram till en helt ren Wissam Barjawi som enkelt kunde rulla in kvitteringen.

– Vi hade i alla fall bra utdelning på våra chanser idag (läs lördag) igen, det är i alla fall något. Undantaget anfallet gjorde vi ingen bra match, betonade Patrik Johansson.

Men i ärlighetens namn var det inte mer än rätt att Åtvidaberg vann. Det övertaget man hade i den första halvleken var stort och 0-2 i baken för IFK kunde ha varit 0-5 om inte Kenneth Mattsson storspelat i målet.

Vid 0-1 reagerade man inte tillräckligt snabbt och vid 0-2 nickade en IFK-back i eget mål. Individuella misstag åter igen, således.

– Det görs för mycket misstag på vår egen planhalva, något som vi måste jobba mycket med för att rätta till.

Några som i alla fall stod för bra insatser förutom då Kenneth Mattsson var Jörgen Svensson, som verkar ha hittat sin plats på det defensiva innermittfältet, Magnus Eriksson, samt Johan Åkesson.

Redan nästa lördag väntar retur nere i Malmö. En match där IFK får klara sig utan avstängde Nikolaj Rasmussen och Åtvidaberg, Martin Jönsson av samma anledning.

Hometeam: ÅTVIDABERGS FF
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 3-2
Arena: Kopparvallen
Crowd: 1242
Referee: Markus Strömbergsson, Gävle, Hans Hellgren, Gävle, Peter Vesterholm, Årsta
Goal: 1-0 (7) Pontus Karlsson, 2-0 (24) Självmål, 2-1 (77) Magnus Eriksson (straff), 2-2 (86) Wissam Barjawi, 3-2 (90+1) Imad Shhadeh (straff)
Homewarning: Martin Jönsson
Home sent of: –
Homempv: Blaise Mbempa
Awaympv: Kenneth Mattsson
Hometeam Squad: Henrik Gustavsson

Mattias Sandh
Jonas Bergström
Andreas Bäckmark
Imad Shhadeh

Blaise Mbempa
Martin Jönsson
Daniel Johansson
Fredrik Nilsson

Henric Karlsson
Pontus Karlsson
Hometeam Sub: Dan Burlin (Henric Karlsson 66)
Niklas Forsberg (Pontus Karlsson 78)
Jonas Gunnarsson (Daniel Johansson 87)
Peter Edenholm
Fredrik Wirenmark (målvakt)
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Marcus Svensson
Martin Alm
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Johan Åkesson
Jörgen Svensson
Dan Ingvarsson
Martin Abrahamsson

Nikolaj Rasmussen
Magnus Eriksson
Awayteam Sub: Ivan Milosevic (Martin Alm 46)
Pontus Andersson (Marcus Svensson 61)
Wissam Barjawi (Dan Ingvarsson 74)
Luan Topalli
Mattias Filipanics (målvakt)