Svalkande dopp för IFK Malmö

Medan många sommarlediga nu ligger på stranden och kopplar av, svettas IFK Malmös Superettanlag som vanligt pass efter pass. Efter fredagens träning, också den sista inför matchen mot BK Häcken, tillät man sig dock ta ett gemensamt dopp.

– Vi åkte ner till Bo01 för att svalka av oss och simma lite grann. Trevligt, som lite omväxling och nödvändigt, konstaterar IFK Malmös assisterande tränare Johnny Kristensson till ifkmalmo.com.

– Det tar på både knoppen och kroppen att träna i den här hettan, därför kortade vi också ner träningen något. Att träna för fullt är svårt när det är så varmt.

Bad i all ära, men på söndag är det fotboll som gäller till fullo. Varmt lär det bli, väderprognosen talar om upp emot 28 grader, dock är det inget som ska kunna hindra "di gule" från att ta tre nya poäng i kampen för att lämna Superettans bottenskikt.

Någon lätt match lär det i vilket fall som helst inte bli. Häcken är seriens formstarkaste lag och efter fem raka segrar har man börjat få häng på topplagen. Man är också storfavorit mot IFK Malmö, men det är inget som skrämmer Patrik Johansson.

– Häcken är tuffa, men vi har visat förr att vi kan slå dem (bortaseger med 1-0 i våras) och det ska vi kunna klara av även denna gång. Vi är inte sämre än vad vi var då så jag tror nog vi kan ha en god chans, menar IFK-tränaren.

Det som talar lite för IFK Malmö är att det tillkommer två viktiga spelare som saknades när man besegrade Sylvia med 3-2. Fredrik Jönsson och Magnus Eriksson är båda tillbaka efter sina avstängningar och går direkt in i startelvan. Någon ny avstängning har man inte.

Spelarna på skadelistan är de samma. Anders Jemail får vänta 1,5 vecka till innan han kan börja träna och Johan Åkesson kommer hålla på med rehabiliteringsträningen ett tag till. Niclas Öberg tränar igen, men känner sig ännu inte hundraprocentig i alla situationer.

– Skönt att börja ha hyfsat gott om spelare så vi kan börja få lite kontinuitet. Framförallt i backlinjen behöver vi få stabilitet, med tanke på att vi släpper in ofantligt mycket mål. Nu gäller det att inte heller få några onödiga varningar på söndag, säger Patrik Johansson.

På topp spelar Magnus Eriksson med nyförvärvet Christian Andersson – något man också gjorde mot Cardiff dock utan att få någon rimlig chans mot deras kompakta försvar. Christian har också varit den som gjort flest mål på veckans träningar.

– Som det ser ut nu är det dem som är hetast på topp. Chrille kommer mer och mer och förhoppningsvis kan han trycka in något mål på söndag. Han har ett vasst skott och jag ser verkligen fram emot matchen.

IFK MALMÖ (4-4-2)

Kenneth Mattsson

Martin Alm
Ivan Milosevic
Fredrik Jönsson
Glenn Holgersson

Nikolaj Rasmussen
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson

Magnus Eriksson
Christian Andersson

Avbytare

Dan Ingvarsson
Marcus Svensson
Martin Abrahamsson
Pontus Andersson
Mattias Filipanics (målvakt)