P87 vann utan att imponera

Serieledande IFK Malmös P87 vann höstpremiären i Pojkallsvenskan Södra Götaland mot Lunds BK med klara 3-0. Imponerade gjorde man dock inte på något sätt, särskilt på innermittfältet hade man en del problem.

– Absolut ingen höjdarmatch ifrån vår sida, men vi lyckades ändå vinna och det är jag otroligt glad över. En sak som var mindre bra var vårt innermittfält, som Lund kontrollerade behärskat, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Carl Holm och Cliff Berger hade det kämpigt. Någon riktig spelfördelare på mittfältet syntes inte till, vilket gjorde att det allt som oftast blev ganska rörigt. Lund tilläts komma igenom och hade det inte varit för uddlösheten, samt IFK:s starka defensiv hade det blivit mål.

– Backlinjen var i det närmaste prickfri ännu en gång och i målet var Philip Esbjörnsson en jätte. Han dirigerade ivrigt på sina lagkamrater samtidigt som han stod för flertal avgörande räddningar, menade IFK-tränaren.

Efter en oerhörd jämn första halvtimme hittade "di gules" Blerim Mullici, med ett inlägg, Paul Havn som tåade in bollen. Paul ökade sedan på till 2-0 sedan han sprungit sig fri från mittplan efter förarbete av Lirim Sali. Slutresultatet fastställdes sedan av Tawfiq Shams.

– Kul att han fick göra mål, han hade ju tidigare haft ett skott i stolpen och några andra missade chanser. Viktigt att det inte bara är Paul som gör mål. Tycker också lite synd om Blerim som hade varit värd ett mål med tanke på allt han åstadkom.

På onsdag samtidigt som IFK Malmös A-lag möter Frölunda i Superettan spelar P87 sin nästa match mot Malmö FF.

Lunds BK – IFK Malmö 0-3 (0-1)

Arena: Klostergårdens IP
Domare: Ille Milkov, Eslöv, Magnus Hansson, Veberöd, Tobias Svensson, Veberöd
Mål: 0-1 (29) Paul Havn, 0-2 (71) Paul Havn, 0-3 (80) Tawfiq Shams
Varningar: Armend Kryeziu, Carl Holm (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Darjan Maletic
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Blerim Mullici
Carl Holm
Cliff Berger
Armend Kryeziu

Paul Havn
Henry Safi

Avbytare

Dalibor Raijc
Rogelio Diaz
Tawfiq Shams
Yassine Soumah
Nezir Mehmeti (målvakt)