Sopi imponerad av vad han såg

Merparten av de 602 åskådarna som hade tagit sig till Malmö IP på söndagen kunde vandra hem nöjda sedan IFK Malmö slagit BK Häcken. Enköpings succémittback Baskim Sopi var på plats och imponerades över det spel hans gamla klubbkamrater presterade.

– En näst intill perfekt genomförd match av IFK. Jag är glad att jag kom hit för att titta och fick verkligen valuta för besöket, sade Baskim Sopi till ifkmalmo.com.

– Alla spelare ska ha beröm, som de kämpade. Viktigt också att få denna segern för självförtroendet, men jag tror att man klarar sig kvar utan problem.

Matchen var den första som han sett med sitt gamla lag sedan han lämnade för allsvenskan och bottenkrigande nykomlingen Enköpings SK i höstas. En avstängning efter tre gula kort öppnade upp för Malmöbesöket.

– Jag har ju spelat från start i alla andra allsvenska matcher och det har gått bra för mig. Synd bara att det inte går lika bra för laget, men vi ska i varje fall göra vårt yttersta för att hänga kvar.

Baskim Sopi har kammat hem höga betyg i dagstidningarnas betygsättning i många matcher. Det har gått så bra att han har högst notering av alla ESK-spelare och ligger i toppen bland allsvenskans mittbackar.

– Ett bevis på att jag har lyckats. Jag har utvecklats en hel del i mitt spel under året, men jag känner att jag ännu är långtifrån fullärd.

Om Enköping åker ur, kommer du tillbaka till IFK Malmö då?

– Visst, det är inte uteslutet, men jag tror inte jag är tillbaka hos IFK nästa år. Det är många som tittar på mig så det kan mycket väl bli en annan allsvensk eller utländsk klubb.