P87 förlorade mot MFF

IFK Malmös P87 hade inte marginalerna på sin sida i Pojkallsvenskan Södra Götaland och förlorade derbyt mot Malmö FF med 3-4. Avgörandet till "di blåes" fördel kom två minuter in på stopptid.

– Vi ska inte få förlora den här matchen. Hade det funnits någon som helst rättvisa, hade vi minst fått oavgjort, vi borde till och med ha vunnit, kommenterade IFK Malmös P87-tränare Kenneth Folkesson.

Serieledarna fick annars en drömstart på matchen. Nio minuter hade gått när Ali Jasim forcerade in 1-0. En olycklig period följde därefter då MFF fick två turliga mål.

– Två anfall efter 1-1 fick de ett andra mål och det är ju inte godkänt. Vi kände oss tvingade att göra en rockad och bytte ut målvakten.

In kom Nezir Mehmeti, men likväl kunde Malmö FF öka på till 3-1. Efter ett snack i pausen kom IFK Malmö ut som ett nytt lag och 20 minuter senare var det kvitterat. Att MFF sedan gjorde 4-3 på stopptid kom som ett blixtnedslag.

– Det var egentligen inte så mycket som inte stämde mer än resultatet. Vi stod för en riktigt bra insats framförallt i anfallet och på mittfältet, menade Kenneth Folkesson.

Ali Jasim på innermittfältet var planens bästa spelare. Duktiga i övrigt Blerim Mullici, Edgardo Menjivar samt Paul Havn.

IFK Malmö – Malmö FF 3-4 (1-3)

Arena: Malmö Stadion, plan 2
Domare: Zivojin Milenkovic, Malmö, Peter Andersson, Oxie, Alen Stojanovski, Malmö
Mål: 1-0 (9) Ali Jasim, 2-3 (49) Paul Havn, 3-3 (60) Edgardo Menjivar
Varningar: Ali Jasim, Hajriz Maloki (IFK)

IFK MALMÖ (4-4-2)

Philip Esbjörnsson

Darjan Maletic
Nick Holk
Hajriz Maloki
Lirim Sali

Matko Scapec-Kukina
Ali Jasim
Cliff Berger
Edgardo Menjivar

Paul Havn
Blerim Mullici

Avbytare

Armend Kryeziu
Carl Holm
Tawfiq Shams
Yassine Soumah
Nezir Mehmeti (målvakt)