Alm direkt in i Norrköpings startelva

Andreas Alm har nätt och jämnt hunnit installera sig i IFK Norrköpings vitblåa dress, men får ändå chansen direkt från start i sin nya klubb redan på söndagen då man hemmamöter formstarka IFK Malmö.

På tisdagen blev den förre AIK:aren klar och i torsdags gjorde han sin första träning med laget. I och med att Mikael Blomberg är avstängd går han nu in på innermittfältet.

– Vi ska väl inte sätta för stora krav på honom, men han har visat på träningarna i veckan att han nog blir en tillgång för laget, kommenterar IFK Norrköpings tränare Stefan Hellberg till ifkmalmo.com.

I onsdags spelade Norrköping derby mot bottenlaget IF Sylvia. En match som storebror IFK efter vissa besvär lyckades vinna med knappa 2-1. Inte så oväntat tydligen.

– Men så är det nästan alltid. Sylvia förlorar inte med stora siffror, det är högst ett par mål som skiljer. De har verkligen inte haft marginalerna på sin sida, menar Hellberg, själv verksam i lillebror Sylvia under tolv år.

Tränare Stefan Hellberg som inte vet hur det känns att förlora mot IFK Malmö. Som tränare för Sylvia 2001 och 2002 blev det tre vinster och en oavgjord match. I våras med Norrköping blev det 4-1.

– Niclas Fredriksson har alltid gillat att möta er, men det har ju varit i Malmö (sju mål), häruppe har han inte gjort något mål. Det blir en jämn match imorgon (läs söndag) tror jag.

Hamilton Thorp är på gång efter sin knäskada och kan börja träna för fullt med boll om ett par veckor. Även Gudmundur Mete som har problem med en höft är på bättringsvägen.

FOTNOT. Läs inför matchen hos "Parkens vita hjältar".

IFK NORRKÖPING (4-4-2)

Andreas Lindberg

Georgios Karathanasis
Mikael Roth
Filip Apelstav
Mikael Ström

Mikael Torin
Andreas Alm
Peter Hansen
Patrik Jönsson

Niclas Fredriksson
Antti Sumiala

Avbytare

Johan Roxström
Nick Bosevski
Patrik Kieback
Petrit Burrniku
Peter Karlsson (målvakt)