Ingen fjärde raka för IFK Malmö

Trenden är bruten. Det blev ingen fjärde raka seger för IFK Malmö i Superettan. Mot IFK Norrköping hade man definitivt inte marginalerna på sin sida och de kunde liksom i våras vinna med 4-1.

– Denna match påminde väldigt mycket om den i Malmö. Allt handlar om att ta vara på sina chanser, för vi var minst lika bra som Norrköping, men vi kunde inte sätta våra lägen, konstaterade IFK Malmös tränare Patrik Johansson till ifkmalmo.com.

Förlusten kom i den tredje tuffa matchen på åtta dagar. Först Häcken förra söndagen, Frölunda i onsdags också nu Norrköping denna söndagen. Det är klart att ett sådant tufft schema sätter sina spår.

– Vi var väl inte riktigt lika fokuserade som i de två senaste matcherna. Det var mycket som var bra, men sedan också en del som kommer vara betydligt bättre hemma mot Brommapojkarna efter en veckas vila.

Matchen kunde också fått en helt annan utgång om Christian Andersson satt skottchansen han fick efter två minuter, som istället såg ut att gå via händerna på en Norrköpingsspelare och ut till hörna.

– Riktigt retfullt att vi inte tog och satte den direkt för jag är övertygad om att vi mycket väl hade kunnat vinna då. Vi är nämligen svårslagna när vi väl har fått det första målet, sade Patrik Johansson.

AIK-förvärvet Andreas Alm fick istället en succéstart i Norrköpingströjan och skallade in bollen efter en frispark av Mikael Ström. Då hade han varit på banan i 15 minuter. Överlag var det också Alm som var den bästa i hemmalaget.

– Han bidrog enormt med sitt energiska och tuffa spel. Förutom målet skapade han också mycket framåt och jag måste väl vara nöjd med hans debut, menade Stefan Hellberg, tränare i IFK Norrköping.

Nästa bakslag för "di gule" kom efter en dryg halvtimme. Ivan Milosevic drog i Antti Sumiala och domaren pekade på straffpunkten. Straffen hade Sumiala inga problem med att utnyttja. Kring straffsituationen fick också både Ivan Milosevic och Magnus Eriksson varningar.

– Dessutom var straffen väldigt tveksam. Ivan drog honom i tröjan och han drog i sin tur i Ivan. Antti föll sedan lätt, en klar filmning. Att vi samtidigt fick två varningar var inte heller muntert, kommenterade Patrik Johansson.

IFK Malmö skulle få jobba i uppförsbacke hela matchen. Magnus Erikssons klockrena stolpskott var signifikativt för matchen. Mitt i värsta IFK-pressen för reducering kunde också Antti Sumiala göra 3-0, misstänkt offside dessutom.

Magnus Erikssons 3-1-mål på straff skulle ge matchen nytt liv i 18 minuter, för sedan avgjorde Nick Bosevski definitivt med sitt 4-1-mål. Oflytet grinade IFK Malmö rejält i ansiktet.

– Att förlora var dock ingen katastrof för vi stod för en riktigt bra insats ännu en gång så jag är inte det minsta orolig. Det är inte många lag som lyckas stå upp mot Norrköping på Idrottsparken, men det lyckades vi med mer än väl.

Glenn Holgersson var matchens stora glädjeämne i bortalaget. Även Magnus Eriksson, Marcus Svensson och Ivan Milosevic var riktigt duktiga. I övrigt var det gediget över hela banan.

Hometeam: IFK NORRKÖPING
Hometeam form: 4-4-2
Awayteam: IFK MALMÖ
Awayteam form: 4-4-2
Scorehalf: 2-0
Scorefull: 4-1
Arena: Norrköpings Idrottspark
Crowd: 3616
Referee: Mattias Fällström, Uppsala, Håkan Birgersson, Solna, Hans Hellgren, Gävle
Goal: 1-0 (15) Andreas Alm, 2-0 (31) Antti Sumiala (straff), 3-0 (57) Antti Sumiala, 3-1 (60) Magnus Eriksson (straff), 4-1 (78) Nick Bosevski
Homewarning: –
Home sent of: –
Homempv: Andreas Alm
Awaympv: Glenn Holgersson
Hometeam Squad: Andreas Lindberg

Georgios Karathanasis
Mikael Roth
Filip Apelstav
Mikael Ström

Mikael Torin
Andreas Alm
Peter Hansen
Patrik Jönsson

Niclas Fredriksson
Antti Sumiala
Hometeam Sub: Patrik Kieback (Filip Apelstav 14)
Nick Bosevski (Mikael Torin 46)
Petrit Burniku (Andreas Alm 88)
Johan Roxström
Peter Karlsson (målvakt)
Awayteam Squad: Kenneth Mattsson

Martin Alm
Ivan Milosevic
Marcus Svensson
Glenn Holgersson

Martin Abrahamsson
Jonas Danielsson
Jörgen Svensson
Marcus Nilsson

Magnus Eriksson
Christian Andersson
Awayteam Sub: Pontus Andersson (Martin Abrahamsson 60)
Niclas Öberg (Christian Andersson 62)
Dan Ingvarsson (Marcus Svensson 79)
Luan Topalli
Mattias Filipanics (målvakt)